По финансови причини преместиха “Писта В. Търново” в Калояново

Публикувано на чт, 13 юли 2017
304 четения

Юбилейното десето издание на пистовото състезание “Велико Търново”, трети кръг от шампионата на затворен маршрут, ще се проведе на пистата в Калояново, съобщи Димитър Стефанов, председател на “Етър Рейсинг тим”.
Организаторът на най-мащабното автомобилно състезание в областта за последните десет години е информирал за решението си спортните комисари, които присъстваха на планинското “Раховец – Лясковец 2017”, проведено на 8 и 9 юли. Предварително обявените дати на писта Велико Търново (16 и 17 септември) остават без промяна.
След отпадането от календара на Българска федерация по автомобилен спорт на плевенското състезание в края на април, когато трябваше да стартира шампионатът на затворен маршрут, това е втората промяна в календара. Калояновската писта Дракон се превръща в мястото, където винаги се провеждат стартове, когато някой от кръговете е под заплаха от непровеждането му. Димитър Стефанов обяви, че поради липса на финансови средства се е стигнало до промяната. “Поне два пъти по-скъпо излиза провеждането на писта Велико Търново в старата столица спрямо старт на пистата в Калояново. Основната причина за промяната е липсата на финансови средства. В предишните години с това състезание на няколко пъти се събраха по 25 000 зрители във Велико Търново. Пистовата надпревара събираше любители на високите скорости от цялата страна”, коментира Димитър Стефанов.
Така след много успешни девет поредни състезания писта Велико Търново ще отбележи своята 10-годишнина не в старопрестолния град, а край пловдивското село Калояново.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново