Стадионът в Ловеч резервен вариант за първите домакинства на “Етър”

Публикувано на пт, 16 юни 2017
341 четения

Градският стадион в Ловеч ще бъде подаден в БФС като резервен вариант за домакинските мачове на “Етър” в първите няколко кръга, в случай че ремонтите не бъдат завършени навреме, съобщи председателят на УС проф. Георги Камарашев. Ремонтите на стадион “Ивайло” обаче започват и надеждите са да не се стига до домакинстване в Ловеч. Всичко зависи най-вече от това кога ще бъде задвижен проектът от спортното министерство по поставяне на осветлението. Община В. Търново от своя страна започва ремонт на съблекалните, сервизните помещения и вип трибуната на спортния комплекс.
Преди първата тренировка проф. Георги Камарашев влезе заедно със Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев и старши треньора Станислав Генчев в съблекалнята, където разговаря с футболистите и им пожела успех.
“Клубът ще бъде готов за елита в организационен план, но нещата ще стават поетапно. В момента извършваме оглед за ремонт на съблекалните и тоалетните на стадиона, с вип зоната намерихме по-компромисен вариант. Ще направим пълен ремонт на двете съблекални, вложената сума ще бъде 70 000 лв.
Подписваме договор със стадиона в Ловеч, за да изпълним условията на БФС за лицензиране. Имаме готовност, ако не бъдем до 15 юли готови, най-вече с осветлението, първите мачове да играем в Ловеч. Предизвикателството Първа лига във финансов аспект е голямо. Имаме уверение на кмета г-н Панов, че общината ще поеме още по-сериозен финансов ангажимент към клуба, водят се преговори и със спонсори. Надявам се местният бизнес да се обедини и да подпомага финансово “Етър”. Има такива наченки, чухте призива и на г-н Згурев, местният бизнес ще се отзове. “Етър” ще започне първенството спокойно във финансово отношение.
В съблекалнята казах на футболистите, че пред тях е големият шанс, по-точно в техните крака, да се реализират в Първа лига, дори и в по-големи отбори. “Етър” ще гони стабилно представяне и да се утвърди като добър отбор в елита”, коментира проф. Камарашев.
19 футболисти се включиха в първото занимание, като отсъстваше капитанът Кирил Акалски, който ще се присъедини по-късно. Три са новите попълнения до момента, трима са и напусналите. Договори с клуба вече подписаха вратарят Христо Иванов, халфът Румен Руменов и нападателят Мартин Станкев. “Етър” се разделя с вратаря Ивайло Петков, защитника Денислав Мицаков и халфа Митко Плахов, а Станислав Генчев вече прекрати състезателната си кариера.
Мартин Станкев е отлично познат на великотърновската публика. Той бе част от отбора по времето на треньора Цанко Цветанов, когато етърци влязоха през 2012 г. в “А” група. На 27 години е и е играл в “Спортист” (Своге), “Марек”, “Вихрен”, “Етър 1924”, “Банско”, а през последните две години бе в “Славия”.
“Имаме сили и възможности да се преборим и да се представим на добро ниво в Първа лига. Няма чак такава разлика в нивото, изключвайки 4-5 клуба, които имат високи бюджети и амбиции. Спокойно можем да бъдем равностойни на останалите отбори, но времето ще покаже. Като млад отбор трябва да бъдем максимално концентрирани да се представяме на ниво във всеки мач и да постигнем целта, която е утвърждаване в групата”, заяви спортно-техническият директор Стефан Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново