Стадион “Ивайло” в готовност за мачовете на “Етър” във Втора професионална лига

Публикувано на чт, 28 юли 2016
402 четения

През тази седмица се очаква Българският футболен съюз да обяви състава на Втора професионална футболна лига за новия сезон. “Етър” бе един от клубовете, които до 25 юли трябваше да изпълнят лицензионните изисквания, за да играят при професионалистите. “Етър” няма проблеми с лиценза за предстоящия сезон във Втора професионална лига, съобщи спортно-техническият директор на клуба Стефан Атанасов. Великотърновският клуб ги е изпълнил и спокойно очаква предстоящия жребий за новото първенство. Служителите на ОП “Спортни имоти и прояви” продължават дейностите по привеждане на стадион “Ивайло” в унисон с изискванията за домакинство на мачове от Втора лига. Завърши ремонтът на лекарския кабинет и стаята за съдийския наблюдател и дежурния делегат на БФС. От тази седмица започна и изграждането на модерна зала за пресконференции, каквато съоръжението никога не е имало в историята си. Помещението се изгражда до централния вход от северната страна на стадиона, така че да е в близост до съблекалните и съдийската стая. Монтират се допълнителни камери на входовете, във фоайето, тунела към терена, подхода и трибуната за гостуващата публика, както и на паркингите пред централния и южния вход на стадиона. Инвестициите са на Община Велико Търново по разпореждане на кмета Даниел Панов. Стадион “Ивайло” вече разполага и с озвучителна система, която за първи път огласи съоръжението по време на откриването на турнира в памет на Трифон Иванов. Общинските предприятия “Спортни имоти и прояви”, “Царевград Търнов” и “Общинско кабелно радио Велико Търново” съвместно изградиха системата с налична техника в предприятията и след пауза от над 15 години съоръжението отново бе озвучено. Тонколоните са монтирани на козирката на стадиона, каквито са съвременните изисквания. Директорът на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов уточни, че предстоят още ремонтни дейности на стадион “Ивайло”.
“С реализираните три мащабни проекта стадион “Ивайло” се превръща във все по-добро място за спорт. Пистата, според мен е най-добрата в България за момента, тя е и най-новата. Изработват се проекти за осъвременяването на западните тренировъчни терени с малка лекоатлетическа писта и сектори за хвърляне. Необходимо е да се направят ремонти по южните трибуни, да се обнови осветлението на стадиона, за да отговаря на условията за провеждане на срещи от Първа лига, а това е единственото изискване, което все още не сме изпълнили, но имаме внесен в Министерството на спорта проект за ремонт”, сподели Петко Павлов.
На този етап все още не е ясно нито кога ще се тегли жребият за Втора лига, нито кога ще стартира първенството. Очакванията са 16 клуба да се състезават в групата. В началото на юли лиценз получиха “Созопол”, “Оборище” (Панагюрище), “Поморие”, “Ботев” (Гълъбово), “Банско”, “Септември” (Сф), “Лудогорец II”, ПФК, “ЦСКА-София II” и “Несебър”. След отстраняване на пропуски по лицензионните изисквания лиценз предстои да получат и “Етър”, “Ботев” (Враца), “Витоша” (Бистрица) и “Локомотив” (Сф). Бройката до 16 тима вероятно ще допълнят “Левски” (Карлово), “Царско село” и “Спартак” (Плевен). От карловския клуб вече обявиха, че ще играят от следващия сезон във Втора лига, след като са водени сериозни разговори с БФС и е последвала покана от страна на футболната централа, която е била приета. Бюджетът на клуба е почти осигурен с основната роля на Община Карлово. Тимът на “Левски” ще домакинства на чисто новия стадион “Градски” в град Хисаря, тъй като стадион “Васил Левски” в Карлово не е в добър вид към момента. Треньор на отбора ще остане Красимир Манолов – Малкия Орел. От “Царско село” също водят подготовка за професионалния футбол.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново