Сребро и бронз за ХК “Раховец 2008” от държавното първенство по плажен хандбал

Публикувано на чт, 12 сеп. 2013
472 четения

Сребърни и бронзови медали от държавното първенство по плажен хандбал при юношите и мъжете спечелиха отборите на ХК “Раховец 2008”. Финалите в двете възрастови групи се проведоха на плажа край Приморско.
Горнооряховските юноши станаха вицешампиони на България. Те стартираха с три победи в предварителната си група – над “Левски” с 2:1, Шумен с 2:0 и Панагюрище с 2:1. На полуфинала горнооряховчани отстраниха миналогодишните шампиони от “Асти” (Хасково) с 2:0 и се изправиха за купата срещу “Черноморец” (Бс). Момчетата на треньора Пламен Панев взеха първата част с 19:13, но загубиха втората с 8:16. Стигна се до изпълнение на “дузпи”, където бургазлии бяха по-точни и измъкнаха победа с един гол разлика.
Вратарят на “Раховец 2008” Веселин Лазаров и либерото Дилян Илиев влязоха в идеалния отбор на турнира. Пламен Панев похвали всички състезатели, борили се мъжки за отличията. Треньорът отличи дебюта в старшата възраст на Любослав Димитров, Емилиян Синигеров, Красимир Колев, Николай Генов и Иво Стаменов. Любимец на публиката обаче стана най-малкият състезател на финалите – Анастас Хаджигеоргиев.
Още при дебютното си участие на финалите при мъжете ХК “Раховец 2008” спечели бронзови медали. Горнооряховчани заеха трето място в конкуренцията на десет отбора. “Раховец 2008” победи с по 2:1 отборите на Приморско, Шумен и шампиона от 2012 г. “Академик” (Пд). През втория ден горнооряховчани отстъпиха на тимовете на Хасково и Труд и се задоволиха с бронза. Ивелин Иванов и вратарят Петър Митаковски бяха избрани в идеалния отбор на турнира. В събота с турнир в зала “Никола Петров” ХК “Раховец 2008” ще открие новата спортносъстезателна година. Клубът ще чества 5 години от създаването си и е подготовил много изненади за малките състезатели. От ръководството на клуба изказаха благодарност на Петър Балабанов, президент на клуба по силов трибой, който дари тренировъчен комплект за малките хандбалисти.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново