Спор­т­но­то ми­нис­тер­с­т­во фи­нан­си­ра раз­ви­ти­е­то на ки­о­ку­шин ка­ра­те в Сви­щов

Публикувано на пн, 12 ян. 2015
166 четения

Клуб “Ака­де­мик” спе­че­ли по­ре­ден про­ект за раз­ви­тие на ки­о­ку­шин ка­ра­те в гр. Сви­щов. Про­ек­тът е по прог­ра­ма на Ми­нис­тер­с­т­во на мла­деж­та и спор­та “Спорт за де­ца­та в сво­бод­но­то вре­ме” – нап­рав­ле­ние “На­чал­но обу­че­ние по ки­о­ку­шин ка­ра­те ”.
Про­ек­тът е на­со­чен към съз­да­ва­не на въз­мож­ност за учас­т­ни­ци­те в за­ни­ма­ни­я­та да се до­кос­нат до спор­та ки­о­ку­шин ка­ра­те, чрез без­п­лат­ни за­ни­ма­ния, прак­ти­ку­вай­ки го в сво­бод­но­то си вре­ме за здра­ве и обо­га­тя­ва­не на дви­га­тел­ни­те уме­ния и на­ви­ци, как­то и за емо­ци­о­нал­но раз­то­вар­ва­не.
Ко­ор­ди­на­тор на про­ек­та е сен­пай Мит­ко Бо­жа­нов (пър­ви дан – че­рен по­яс) с ква­ли­фи­ка­ция “Треньор по ка­ра­те” от НСА – “Ва­сил Лев­с­ки” . Одоб­ре­на­та су­ма е 3960 лв., а обу­че­ни­е­то ще се ре­а­ли­зи­ра в два пе­ри­о­да: от 2 фев­ру­а­ри до 30 май и от 01 ок­том­в­ри до 30 но­ем­в­ри 2015 г. Тре­ни­ро­въч­ни­те за­ни­ма­ния ще тра­ят един ас­т­ро­но­ми­чес­ки час и ще про­ти­чат в дни­те от по­не­дел­ник до пе­тък. На­чи­на­е­щи­те ка­ра­тис­ти ще бъ­дат раз­п­ре­де­ле­ни в 3 гру­пи по 15 де­ца. Та­ка офор­ме­ни­те гру­пи ще спор­ту­ват в пе­ри­о­да от 18,00 ча­са до 20,00 ча­са.
За­ни­ма­ни­я­та по про­ек­та ще се про­веж­дат в нас­ко­ро об­но­ве­на­та и ця­лос­т­но ре­мон­ти­ра­на спор­т­на за­ла за ка­ра­те ки­о­ку­шин в мал­ки­я физкултурен са­лон на бив­шо­то СОУ “Але­ко Кон­с­тан­ти­нов”. При обу­че­ни­е­то по ки­о­ку­шин ка­ра­те в Спор­тен ка­ра­те клуб “Ака­де­мик” не се до­пус­ка фа­во­ри­ти­зи­ра­не на та­лан­т­ли­ви­те де­ца и на­кър­ня­ва­не на са­мо­чув­с­т­ви­е­то на те­зи, ко­и­то се учат по-труд­но.
Ана­то­ли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново