След 9 поредни мача без победа треньорът на “Академик” напусна

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
240 четения

Боби Борисов отново си тръгна от “Академик”.

“Черната” серия на свищовския “Академик” доведе до треньорска рокада. “Студентите” натрупаха 9 поредни мача без победа, в които записаха 4 равенства и 5 загуби, а това смъкна тима до незавидното 16-о място в Северозападната Трета лига, въпреки привличането на опитни футболисти като Стефан Трайков, Емил Копаранов, Явор Генчев…
Досегашният старши треньор на тима Борислав Борисов освободи поста си, а на негово място идва Евгени Маринов, заедно с Ангел Ангелов, съобщиха от свищовския клуб. Любопитното е, че такава рокада с двамата далеч не е първата в “Академик”. Точно преди 5 години дългогодишният треньор Боби Борисов отново бе освободен от поста си и пак заменен от Евгени Маринов, който вече няколко пъти е бил начело на “студентите”, а в останалото време работеше в школата.
Евгени Маринов е роден на 2 ноември 1964 г. в Свищов. Играл е като защитник и дефанзивен халф в “Академик” (Св), “Славия”, ЦСКА, “Локо” (Пд), “Спартак” (Пл) и “Литекс”. В “А” група има 198 мача и 9 гола. Вицешампион през 1990 и бронзов медалист през 1991 г. със “Славия”, а през 1993 г. е вицешампион и носител на купата на страната с ЦСКА. Финалист за Купата на ПФЛ през 1997 г. с “Литекс”. За купата на УЕФА е изиграл 4 мача за “Славия”, има и 1 мач за националния отбор.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново