След 13 г. прекъсване отново състезание по лека атлетика на стадион “Ивайло”

Публикувано на чт, 19 Ное. 2015
570 четения

50 състезатели от различни възрастови групи участваха в първото лекоатлетическо състезание, проведено от 13 г. насам на стадион “Ивайло”. На новата лекоатлетическа писта стартираха млади лекоатлети от седем клуба от региона под погледа на змс Антоанета Селенска, Иван Пенков, Александър Генчев, Владимир Пановски и др.
Първите три места при момичетата на 60 м окупираха Ванеса Лазарова, Дориана Къндева и Антоанета Димитрова от “Атлетика 2012”. При момчетата победи националният шампион Пламен Гезенчов от “Атлетика 2012”, втори е Александър Тодоров от “Орловец”, трети Недрет Неджипов от “Атлетика 2012”. В челната тройка на 300 м при девойките влязоха Таня Желева от “Орловец”, Антоанета Димитрова от “Атлетика 2012” и Михаела Иванова от Трявна.
Божидар Попхристов от “Атлетика 2012” бе най-бърз при юношите на същата дистанция, следван от Александър Тодоров от “Орловец”, трети е Пламен Гезенчов. На най-дългата дистанция от 1000 м победи Габриела Михайлова от “Локомотив” (Др), пред Ния Вичева от “Орловец” и Дияна Консулова от “Атлетика 2012”. При юношите победител стана Даниел Кожухаров от “Локомотив 26” пред съотборника си Георги Арсов “Локо 26” и Ивайло Стефанов от “Орловец”.
“Всички колеги бяха очаровани от качеството на нашата писта и я определиха като отлична. Общото мнение е, че В. Търново трябва да е домакин на състезания от най-висок ранг. Сега е много важно да осигурим необходимото оборудване и да влезем в националния календар”, коментира инициаторът на състезанието Людмила Георгиева, президент и треньор на “Атлетика 2012”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново