СК “Мегапорт Рейсинг” неудържими в рали-спринта

Публикувано на чт, 12 Ное. 2020
178 четения

Пилотите на “Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo записаха победа в рали-спринт “Вида 2020” и така си осигуриха титлата в дисциплината. Това е трети приз на двамата тази година след спечелването на шампионата по рали и планинско, което се постига за пръв път от роден екипаж, откакто в календара бе включена категорията рали-спринт през 2014 г. За последно хеттрик в три от четирите престижни дисциплини у нас записва Георги Петров през 1994 г. – в рали, писта и планинско.
Ангелов и Гаджев записаха най-бързи времена в четирите отсечки на рали-спринт “Вида 2020” и натрупаха преднина от 02:02 минути пред вторите в състезанието Антон Титов и Динко Георгиев с Peugeot 208 R2, които са първи в клас RC4. Трети, на 2:11 мин. са Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2.
“Доволен съм от победата и като цяло от годината. Планирахме да спечелим две титли – в рали и рали-спринт, но след първата ни и изненадваща победа в планинското започнахме да се борим и за този шампионат. Във Видин познавам добре отсечките и нямахме притеснения за победата”, коментира Мирослав Ангелов.
Съотборникът му Емил Денев спечели надпреварата в клас RC2 и е осми в генералното подреждане. Успехът му донесе и шампионската титла на страната на рали-спринт в неговия клас и четвърто място в генералното.
Във Видин навигатор на Емил Денев бе Тодор Йорданов, за когото това бе дебют.
“Успешен дебют на Тодор. Справи се отлично, за което му благодаря. Благодаря на Миро Ангелов за подкрепата, както и на моя екип – варненците Пламен Григоров и Златин Димитров, и великотърновците Цветан Янков и Йордан Николов, на близките ми приятели и семейството,” коментира Емил Денев.
Отборно “Мегапорт Рейсинг” са първи във Видин в националния шампиони на рали-спринт.

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново