Боксьорите на “Ивайло” с нови медали

Публикувано на чт, 12 Ное. 2020
903 четения

С поредни отличия се завърнаха боксьорите на БК “Ивайло” (Велико Търново). Те взеха участие в държавните първенства за мъже и юноши младша възраст, като тази година заради пандемията шампионатите бяха едновременно и лични, и отборни.
Най-успешният състезател на “Ивайло” – Тинко Банабаков, стана бронзов медалист, но на първенството игра в две категории нагоре. “Изтеглиха първенството за мъже по-рано в календара заради пандемията и бе изненадващо, Тинко игра в кат. 60 кг, защото нямаше време да сваля килограми, и стана трети”, коментира президентът и треньор на клуба Евгени Донев.
Тинко Банабаков победи на четвърфиналите в държавното в Пловдив Мехмед Чакъров от “Арда” с 3:0, а на полуфинала отстъпи на Хавиер Диас от “БВС”, който стана шампион.
После в Кърджали бе държавното лично и отборно първенсво за юноши младша възраст. БК “Ивайло” участва с трима състетатели, които направиха много добро представяне. Мирослав Димитров в категория до 66 кг започна с победа над Кристиян Христосков (“Кико”), после би и Пресиан Станев (“Олимп”) и Станислав Тарлов (“Траки”), а на финала отстъпи пред Емил Кръстев (“БАББ”) и се окичи със сребърния медал.
Двама представители имаше великотърновският клуб в категория до 70 кг. Емилио Шопов първо победи Давид Бенов от “Спартак” (Плевен) с 3:0, после и Георги Златков от Русе с 2:1, а на полуфинала отстъпи на Серги Владуяну от “Локо” (Сф), който стана и шампион и спечели бронзовото отличие. Деян Кънчев на старта загуби от Валентин Боров от “Локомотив” (Русе).
“Мирослав игра финал, победи в три мача, показа уникална игра, качества и техника. Загуби само от шампиона, който има медал от европейско. Емилио Шопов взе бронзов медал, отстъпи достойно на полуфинала, а Деян е съвсем нов състезател, едва с месец и половина тренировки, и го пуснах за самочувствие, но даде добра заявка. Много съм доволен, тази възрастова група за тях е нова, представиха се достойно и дадоха заявка за догодина. Имат голям шанс да станат национални състезатели за младша възраст”, коментира Евгени Донев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново