Силно второ полувреме не стигна на „Етър” да спре „Левски”

Публикувано на сб, 25 авг. 2018
371 четения

„Етър” не успя да спре „Левски” и да го свали от върха, като мачът завърши 1:2 за гостите в мач, в който двата отбора си размениха по едно полувреме. Силните 45 минути на „виолетовите” след почивката не донесоха поне равенството. 6-7 000 зрители на стадион „Ивайло” направиха истински футболен празник.

Домакините започнаха с изненадваща формация на защитата, след като на последната тренировка се контузи Артюнин, а Димо Атанасов бе оставен сред резервите. В центъра на отбраната действаха Сърмов (получил плакет и шал за своите 200 мача в елита) и Скерлев, отляво бе Крум Стоянов, а изненадата бе появата на Иван Стоянов за пръв път в кариерата му като десен бек.

Началото бе за гостите. В 6-ата минута Тиам с далечен удар принуди Христо Иванов да лови, а десет минути по-късно след неотсъден фаул срещу Н. Колев последва опасна атака отляво, завършила с удар на Мариани в напречната греда, след който топката тупна на голлинията. В 26-ата минута Обертан проби отляво и намери непокрития Кабрал, който се разписа с лекота за 0:1.

После етърци пренесоха играта напред и в 28-ата минута Крум Стоянов излезе сам отляво, но избърза и би неточно. И пак не мина без съдийска намеса. В 34-ата минута Дани Младенов бе първо ударен с крак от Горанов и после изблъскан с ръка, но реферът се посмя да отсъди дузпата. „Чиста дузпа, нарушиха ми равновесието, няма причина да падам сам в ситуация, в която щях да отбележа”, коментира след мача Младенов. Силен удар на Сърмов профуча над вратата.

В края на полувремето обаче домакините отново фатално сгрешиха. Първо Мариани излезе сам срещу вратаря, но Христо Иванов изби удара му, но после Станислав Костов бе изпуснат и направи резултата 0:2.

Второто полувреме започна с хвърлени димки от агитката на „Левски”, които прекратиха мача за десетина минути. На мястото на Варела пък влезе Иван Петков, който показа далеч по-голяма активност. „Етър” заигра най-после силно, напористо и с характер, като натика „Левски” пред вратата му. Почански в 57-ата минута проби опясно отляво, но не последва голов удар. Минута след това Белаид удари с ръка Руменов и му бе спестен картон. Намесите на рефера Стефан Апостолов, който преди почивката не пусна авантажи при две бързи атаки на „Етър”, станаха все спорни, а вратарят Полачек дълго бе търпян да бави играта.

В 63-ата минута Дани Младенов нахлу опасно и намери Флорент Боджадж, който опъна мрежата на „Левски” и вдигна публиката на крака – 1:2. Петков в 78-ата минута удари гредата, но му бе маркирана засада. „Болярите” натиснаха здраво и в 80-ата минута Руменов стреля опасно, но вратарят изби. За гостите се запомни само удар на Паулиньо до гредата.

Силно игралият Дани Младенов в 88-ата минута от малък ъгъл стреля опасно, а в следващата атака Руменов центрира отляво и пак Младенов с глава би над гредата. Реферът даде 10-минутно добавено време, в което пак Дани Младенов можеше да вкара, но Полачек спаси. До края етърци атакуваха, но „Левски” успя да опази минималната си преднина и с четвърта поредна победа остана на върха в класирането.

„Етър”: Христо Иванов, Крум Стоянов, Иван Скерлев, Георги Сърмов, Никола Колев (86 Чавдар Ивайлов), Румен Руменов, Иван Стоянов, Даниел Младенов, Ерик Почански (90 Велко Батрович), Флорент Боджадж; Жилсон Варела (46 Иван Петков).

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново