Школата на “Етър” – залог за неговите успехи

Публикувано на ср, 1 юни 2016
270 четения

За поредна година цялата детско-юношеска школа дефилира пред публиката на “Етър” в последния домакински мач на “виолетовите”. Подрастващите отчетоха представянето си през годината и заслужено получиха своите отличия и овации, като направиха почетна обиколка на стадиона. “Етър” има 500 деца във всички възрасти, качествени треньори, президент, който мисли и се грижи за школата.
Купите и медалите на призьорите бяха връчвани от кмета Даниел Панов, зам.-председателя на парламента Иван Иванов, зоналния шеф Бончо Генчев и секретаря Игор Бакьов. Страхотен бе и жестът на футболистите от мъжкия отбор, които минаха и поздравиха лично малките етърци.
В три възрасти “Етър” ще гони шампионската титла на страната. На Футбол 7 тимът с треньор Стефан Ангелов стана първенец в подзоновата група, на баражите би с 3:0 над Долни Дъбник на полуфинала и с 5:4 над Литекс на зоновия финал, което прати “Етър” на държавните финали. 8-те най-добри отбора в България ще спорят за титлата в Трявна от 10 до 12 юни.
На Футбол 5 малките етърци също отиват на държавни финали в Трявна. Те са втори в своята междуобластна група Габрово – В. Търново. Техен треньор е Стефан Николов.
Третият отбор на “Етър”, който ще спори за титлата, е набор 2001 г., класирал се сред 16-те най-добри в елитната U15 група. Жребият за 1/8 финалите ще се тегли на 2 юни, а първите мачове са на 5 юни. Треньор е Марин Стефанов.
На Футбол 9 етърци с треньор Стефан Ангелов завършиха втори в подзоновото първенство и също стигнаха до бараж, но загубиха с 1:0 от “Спартак” (Плевен). Те също получиха купа за второто си място.
Набор 2003 г. с треньор Николай Катъров зае второ място в тяхната областна група. Юношите мл. възраст на клуба с наставник Георги Георгиев са трети, старшата възраст с треньор Емил Георгиев са четвърти, а децата с треньор Марин Стефанов пети.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново