Отзвук от “виолетовия” триумф

Публикувано на ср, 1 юни 2016
218 четения

Петър Димитров: “Ако не е Сашо Нанков, “Етър” нямаше да го има”

– Честито! Как видя пролетния полусезон?
– Благодаря! Беше много тежък. Играхме като отбор и си постигнахме целите. Благодаря на шефа Александър Нанков, защото, ако не беше той, “Етър” може би нямаше да го има.
– Вкара много голове – 16 гола в 15 мача…
– Затова ме взе бате Сашо, за да помогна. Мисля, че си изпълних задълженията, благодаря му още веднъж. И сега му е времето да кажа: ред е на Общината и на кмета да се хванат и да направят нещо, защото, ако не е Нанков, този отбор няма да го има. От тях сега зависи да го има “Етър”.
– Доволен ли си от пролетта?
– Разбира се, как да не съм доволен… Доволен съм от треньора Феро Спасов, от целия треньорски щаб, шефове, футболисти. Ако не бяхме ние, футболистите, нямаше да сме там. И най-вече благодаря на феновете, които ни подкрепяха във всеки мач.
– Избраха те за Футболист № 1 на сезона…
– Ако не бяха феновете да ни подкрепят във всеки мач, да ни вдигат в тежките мачове, нямаше да стигнем дотук.

Джихат Кямил: “Ако играЯ футбол, то ще е в “Етър”

– Щастлив ли си?
– Как няма да съм щастлив?! Имахме една цел и я изпълнихме – шампиони сме!
– Съжаляваш ли за трите мача наказание?
– Много съжалявам. Особено за този, последния мач. Стадионът се напълни, имаше атмосфера и остава едно такова непълно щастие и удовлетворение. Иначе не съжалявам за нищо – целия сезон играхме добре, бихме наред. Излязохме, победихме си, имаше тежки мачове, но в крайна сметка целта е изпълнена.
– Имаш ли яснота занапред?
– Нека да отшумят емоциите и ще разговаряме. Аз за мойто бъдеще съм го казал пред шефа отдавна – аз, ако играя футбол, ще играя в “Етър”. Това е моето бъдеще.

Явор Генчев: “Целта беше 15 от 15 и го направихме”

– Радостен ли си?
– Много. Чакаме това от цяла година, даже от две-три. Много се радвам за публиката, за целия град. За Александър Нанков, за Феро, за всички.
– Успяхте да биете всичките отбори…
– Ами това беше целта от самото начало – 15 от 15. И го направихме.
– От себе си доволен ли си? Вкара доста голове.
– Давам каквото мога. Когато ме пуснат в игра, давам от себе си всичко за отбора и се надявам да покажа това, което искат хората.
– Ще празнувате ли сега?
– Трябва да празнуваме целият отбор и да вървим напред.
– После?
– После “Б” група. Ще видим какви цели ще определят. Да се надяваме да остане целият отбор, защото имаме един добър колектив и се надяваме на хубави резултати догодина.

Мартин Николов: “Сбъднах една от мечтите си”

– Мартине, ти си един от местните момчета. Как се чувстваш?
– Много щастлив. Това беше една от мечтите ми като малък. Мечтаех да играя за първия отбор на “Етър”, сбъднах си мечтата и съм много радостен от това.
– Очакваше ли да направите 15 победи?
– Да ти кажа честно – да. Като видях как работим и с какви футболисти разполагаме, повярвах, че ще спечелим всички мачове и ще изкачим едно стъпало нагоре.
– Доволен ли си от колектива и треньора?
– Да, мисля, че направихме много стабилен отбор, добър колектив. Треньорът работи много професионално. Всички момчета тренират и се раздават по мачовете и оттам всичко си идва само.
– Няколко думи за публиката?
– Публиката ни е номер 1. Те ни следват навсякъде от три години. Не съм чул една обидна дума към футболистите. Благодарим им!
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново