Школата на “Етър” – гаранция за бъдещи успехи: Етърци (2005 г.) са сред водещите отбори в страната

Публикувано на пн, 19 окт. 2015
1099 четения

Ако има нещо, с което “Етър” и Велико Търново могат наистина да се гордеят, то това е детско-юношеската школа на клуба. Над 500 деца са обхванати в нея – от детските градини до най-големите юноши. От няколко години школата върви само в една посока – нагоре, като заслугата е изцяло на неуморните грижи на президента на клуба Александър Нанков. Бизнесменът, който бе общински съветник от ГЕРБ и сега също е в листата с кандидати за общински съветници, не крие, че “виолетовата” школа е голямата му любов. Отборите на “Етър” са екипирани чудесно, обгрижвани във всяко отношение, разполагат с всеотдайни и качествени треньори. Резултатите не закъсняват – повечето формации водят в класирането в своите възрасти, а през последните години спечелиха куп отличия от турнирите, в които участват, някои от които и с международно участие.
“Янтра ДНЕС” започна поредица от материали за отделните отбори от ДЮШ на “Етър”. Сега ви представяме оборите, родени 2004 и 2005 г.

“Виолетовите” набори 2004 и 2005 г. са водени от Стефан Ангелов, който е сред най-перспективните треньори в школата. Тимът при по-големите вече е напълно изграден и бележи успехи, които го превръщат в един от водещите в страната.
“2005 г. играят на Футбол 7, а 2004 г. – на Футбол 9. И двата набора за годините си вървят много добре. По-големите се очертават като един от най-силните не само в региона, но и в България. Резултатите го показват. Набор 2004 г. върви малко по-бавно като развитие, защото децата са събрани по-късно. Освен от Велико Търново сме взели деца от Павликени, от Левски, още са в процес на сформиране като отбор. Искаме да направим един боеспособен тим и съм убеден, че и там ще има резултати. Повечето от тях влязоха в Спортното училище, идеята е да работят всеки ден заедно и да тренират”, казва Стефан Ангелов.
Резултатите наистина говорят сами за себе си. “Етър” (2005 г.) това лято спечели международния турнир “Несебър къп” и то категорично. Те първо грабнаха три победи в предварителната си група, като стартираха с успех 5:2 над “Нефтохимик”, после разгромиха със 7:0 “Сините камъни” (Сливен), а накрая с 9:2 и “Бригада” (Димитровград). На финала етърчетата надиграха с класическото 3:0 и “Болярчета”.
Тимът води убедително и в първенството, като до момента е спечелил всичките си три мача – срещу “Янтра” с 6:2, с “Чардафон” 10:0 и с “Алекс ОК” 2:1. “В шампионата водим категорично, предполагам, че ще играем на финалите на държавното първенство и там очакванията са големи”, коментира треньорът.
“Набор 2004 г. стана трети в Несебър, като реално можеше да играе и на финал, но резултатите му са на приливи и отливи. Точно върху това работим, да има постоянство в изявите. В момента в първенството са втори в класирането, но и те реално могат да станат първи и да играят на държавните финали.
Г-н Александър Нанков полага големи усилия да ни осигури отлични условия за тренировки и имаме възможност да излизаме на терените извън Велико Търново и да ги ползваме, тъй като в града няма терен, който да позволява нормални тренировки, особено при лошо време. Екипировка, транспорт – всичко е на високо ниво.
От набор 2005 г. мога да отлича почти целия отбор. Всички момчета в момента са в чудесна форма и се развиват добре, дано да продължават по същия начин. Но това зависи и от нас, треньорите. От 2004 г. има две-три деца, които вървят прилично за годините си. Имат потенциал да стане нещо от тях и да ги видим в мъжкия отбор на “Етър”. В крайна сметка това е целта – да създадем футболисти за представителния отбор на “Етър”, добавя Стефан Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ
(Продължава в следващия брой)

loading...
Пътни строежи - Велико Търново