Северозападна Трета лига започва в неделя

Публикувано на пт, 11 авг. 2017
222 четения

С пълен състав от 16 отбора стартира в неделя първенството на Северозападната Трета лига. За разлика от миналия сезон, когато Великотърновска област бе останала само с двама свои представители, от новото първенство отборите ѝ отново ще са три, след като нов член на групата е и “Янтра” (Полски Тръмбеш). Останалите два тима са “Павликени” и “Академик” (Свищов).
Картотекирането на отбори бе тази седмица в Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. По 20 футболни топки, осигурени от БФС, получават всички отбори, съобщи председателят на АФЛ Румен Вълков. В следващия си бюджет АФЛ завишава премиите за победителя в турнира за купата ѝ на 15 000 лева, финалистът ще получи 8000 лева. Среща между президента на БФС Борислав Михайлов и председателя на Националното сдружение на общините Даниел Панов ще разгледа възможностите за подкрепа на клубовете в малките населени места, информира още Румен Вълков. От Аматьорската лига ще поставят въпроса и за отделяне на 5-10 % от парите за телевизионните права, които получават професионалните клубове за аматьорските.
ОФК “Павликени”
С нов старши треньор и нови надежди стартира в първенството ОФК “Павликени”. На мястото на освободения Милен Петков бе привлечен доказалият се като наставник на “Видима-Раковски” в елита Димитър Тодоров. Негов играещ помощник-треньор ще бъде Димитър Кушев.
Въпреки не особено удачните резултати в контролите преди старта, в Павликени вярват, че ще сформират боеспособен отбор, който ще има своето достойно присъствие. “Тимът е обезпечен и стабилен финансово. Момчетата имат всичко необходимо за подготовката си и участието си в ОФК “Павликени”. Достойно присъствие в Трета лига е това, към което се стремим, 5-6 място в класирането е нашата цел за новото първенство”, коментира кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Откакто той е кмет на града и клубът стана общински, футболът в Павликени се радва на достатъчни грижи и внимание и бележи възход.
Нови попълнения са Никола Какъмъков, Боян Хаджииванов, Преслав Петров, вратарят Теодор Теодоров, Кристиян Аначков и др. В неделя павликенчани стартират с гостуване на “Янтра” (Габрово), а първото им домакинство е на 20 август срещу “Вихър” (Славяново).
“Академик” (Св)
Място в шестицата е цел и на свищовския “Академик”, който за втора поредна година ще бъде воден от Евгени Маринов. “Нормално е, след като сме завършили седми м.г., сега да гоним място в топ 6 на групата. В подготовката показахме, че имаме сили да го постигнем”, коментира наставникът.
Отборът бе напуснат от ветерана Стефан Трайков, който се върна в Бургас, и нападателя Стефан Иванов, прибрал се в Габрово. Нови попълнения са привлечените от “Павликени” халфове Димитър Димитров и Йордан Йорданов. Капитан на “студентите” ще бъде опитният 31-годишен защитник Пламен Ангелов, който преди време мина и през великотърновския “Етър”. Общо 15 футболисти попадат в групата за първенството, включително и юношите. “Академик” стартира с гостуване на “Мизия” в Кнежа, а във втория кръг приема “Партизан”.
“Янтра” (Полски Тръмбеш)
Новият член на Северозападната Трета лига има за цел утвърждаване в групата и достойно присъствие в нея. “Янтра” проведе здрава подготовка с ред контроли, като в последната завърши 2:2 като гост в Павликени.
Сред играчите в тръмбешкия тим личат имената на Калоян Илиев, Радослав Рашков, Борислав Иванов, Николай Иванов, Красен Славчев и др. Тимът ще стартира с две поредни гостувания – в неделя на “Партизан” (Червен бряг), а на 20 август – на “Бдин” (Видин). Първото и чакано с интерес домакинство е на 27-и, когато приема в Полски Тръмбеш в областно дерби свищовския “Академик”.
I кръг, 13 август, 18:00 ч.: “Първа Атомна” – “Бдин”, “Севлиево” – “Трявна”, “Янтра” (Гб) – “Павликени”, “Вихър” (Славяново) – “Спартак” (Пл), “Кариана” – “Янтра-1919” (Гб), “Ботев” (Луковит) – “Левски-2007, “Мизия” (Кнежа) – “Академик”, “Партизан” (Ч. бряг) – “Янтра” (ПТ).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново