Семейство Атанасови със запомнящо се представяне на маратона “Хемус” в Троян

Публикувано на вт, 26 сеп. 2017
705 четения

Всички членове на семейство Атанасови, състезатели на СКО “Трапезица 1954”, спечелиха медали от 49-и маратон по ориентиране “Хемус”. 187 участника застанаха на старт в района на село Драшкова поляна, където се проведе маратонът.
Впечатляващо бе представянето на Апостол и Елица Атанасови, които за първи път в историята на маратона триумфираха като победители в елитните групи. Апостол преодоля дистанцията от 8,3 км с 28 контролни точки за 1:13,41 ч. Апостол надви в спора за първото място Николай Димитров от “Браун Тим”, който остана втори.
Андрей Абаджиев (“Браун Тим”) е пети при мъжете. Елица Атанасова направи перфектно участие при жените и спечели първото място с преднина от повече от 10 мин. пред двете си подгласнички. Великотърновката се справи по трасето с дължина 6,4 км и 24 контролни точки за 1:25,01 ч. Бащата Александър Атанасов допълни триумфа на фамилията, като спечели златен медал в група Мъже-45.
Останалите двама представители на семейството се окичиха със сребърен медал. Йоана Атанасова е втора при 12-годишните момичета, Марияна Атанасова е втора при Жени-35. Михаил Рачев спечели златен медал при момчета до 10 години, което е единственото златно отличие за “Браун Тим” от маратона. Със сребърни медали се завърнаха Димитър Димитров – младши при момчета до 12 г. и Петя Димитрова в група Жени-45. Димитър Димитров е пети в група Мъже-55.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново