Съвсем малко не стигна на “виолетовите” да си тръгнат поне с точка от “Лаута”

Публикувано на пн, 8 юни 2020
78 четения

Само 14 минути не стигнаха на “виолетовите” да вземат точка на “Лаута” и те загубиха с 2:0 с голове на домакините от “Локомотив” в последния четвърт час. Това бе и първият официален мач след рестартирането на първенството.
Двубоят мина с натиск на съперника, но етърци се бранеха организирано и залагаха на контри, при които можеха и да поведат. Още в 3-ата минута след центриране отляво Алмейда с глава стреля в аут. Етърци играха в 3-5-2 в атака и 5-3-2 в защита, а за първи път капитан на тима бе Яни Пехливанов. На трибуните бе и спортният министър Красен Кралев, който преди мача получи фланелка на “Локомотив”. В 12-ата минута Анте Аралица от много добра позиция не успя да уцели рамката.
Още на два пъти домакините направиха опасни атаки, но вратарят Господинов се намесваше навреме и пръв стигаше до топката. “Етър” направи хубава атака в 27-та минута, когато Добрев намери Тони Йорданов, той центрира отдясно и ударът на Ангелов бе блокиран, а после Огнянов стреля силно над вратата.
И през втората част “Локомотив” продължи да натиска, но не успяваше да матира отбраната и вратаря. В 58-та минута Димитър Илиев стреля слабо, но Господинов улови, а малко след това Умарбаев завърши с удар в ръцете на вратаря. В следващите минути “Етър” изпусна да поведе. Тонислав Йорданов бе намерен сам, но не можа да отиграе добре. Отново той обаче в 66-ата минута проби технично отляво и от малък ъгъл стреля в напречната греда. Още в следващата атака отново Йорданов стреля опасно до гредата.
В 76-ата минута след центриране отляво дебютантът Малонга с глава вкара за 1:0. В 82-ата минута след центриране отдясно Огнянов си отбеляза автогол за 2:0.
“Етър”: Господинов, Илиев, Пехливанов, Купенов, Скерлев, Колев (81 Лагоа), Кацаров (81 Мартинович), Ангелов (70 Ив. Стоянов), Добрев (53 Дост), Йорданов, Огнянов.
“Заслужена победа на “Локомотив”. Беше по-добрият отбор на терена. Но адмирации за моите момчета, които се противопоставиха на съперника в голяма част от мача. Имахме и няколко шанса, но не успяхме да отбележим и не издържахме докрай. Ние не сме готови изцяло чисто кондиционно – много кратък беше периодът, но съм доволен от старанието на футболистите.
Надявам се да има подобрение във всякакви аспекти. Чакат ни много важни мачове и се надявам да има стабилизиране в клуба”, коментира след мача старши треньорът Петко Петков.
сн. lokomotivpd.com

loading...
Пътни строежи - Велико Търново