“Етър” стартира днес с “Локо” (Пд), Боджадж и Станоев пропускат мача

Публикувано на пт, 5 юни 2020
150 четения

Първенството по футбол на Първа лига се подновява днес след тримесечна пауза заради извънредното положение с коронавируса. “Етър” гостува на “Локомотив” (Пловдив), като мачът е от 18:45 ч. на стадиона в “Лаута” и открива подновения сезон.
Главен съдия е Волен Чинков с асистенти Димитър Русев и Димитър Димитров, четвърти съдия Васимир Ел-Хатиб, а съдийски наблюдател – Антон Генов.
Два кръга има до края на редовния сезон за етърци – гостуване на “Локомотив” и домакинство на “Дунав”. 4 точки ще са достатъчни на “виолетовите”, за да отидат да играят за 7-10 място, сочат сметките. “Етър” има 24 точки срещу 22 на “Царско село” и по-добри показатели в директните мачове (1:1 на стадион “Ивайло” и 2:2 на чужд терен). Така великотърновци се нуждаят поне от точка днес и победа над “Дунав”, за да останат недостижими пред “Царско село” дори и при две негови победи.
“Чака ни труден мач срещу един от най-силните отбори в България. “Локомотив” (Пд) има обигран отбор, със силни футболисти. Ще направим всичко възможно, за да спечелим точки на “Лаута”, коментира старши треньорът Петко Петков. “Красимир Станоев и Флорент Боджадж пропускат мача, тъй като още са под карантина. Александър Дюлгеров пък подписа двегодишен договор с “Пирин”, след като се раздели с “Етър” по взаимно съгласие”, съобщи наставникът.
В групата за мача с “Локо” (Пд) обаче попадна нападателят Дино Мартинович, който възстанови тренировки с отбора от края на май след прекараната карантина, въпреки че не взе участие в двете контроли.
“Етър” се надява агитката да успее да се организира за пътуване и да подкрепи тима довечера. Общо около 4500 зрители максимум ще могат да гледат мача, тъй като ограничението е до 30 % от капацитета на стадиона. Стадион “Локомотив” според сайта на клуба при построяването си е побирал 24 000 души, но към днешна дата той може да събере не повече от 13 000 души. Така “виолетовите” фенове няма да имат проблеми с набавянето на билети.
По 5, 8 и 12 лева ще струват те и са в продажба още от вчера, съобщиха от клуба-домакин чрез официалния си сайт. От клуба молят всички зрители да се съобразяват с актуалните заповеди: сядане през 2 седалки (или на разстояние от 1,5 метра за секторите без седалки), спазване на дистанция на входовете и касите на стадиона, избягване на струпване на хора на територията на комплекса (около барчетата, бариерата, пред трибуните и т.н.)
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново