Съдийският шеф коментира решенията на реферите по претенциите на “Етър”

Публикувано на пт, 29 сеп. 2017
182 четения

Дузпа срещу “Етър” за нарушение на два метра от пеналта...

Шефът на Съдийската комисия Петър Петров даде обширно интервю за предаването “Домът на футбола”. Той призна за грешки, допуснати от реферите, но призова за доверие от футболните босове да бъде дадено такова на родните съдии. “Ако наблюдаваме европейските съдии, нашите не допускат повече грешки от тях. Дадохме поводи с няколко очевадни грешки, повлияли на крайния резултат. Те са на базата на липса на концентрация, опит и липса на качества. Преди две години заложихме на млади съдии, които явно все още не са готови за напрежението в първенството. И главните съдии започнаха да правят грешки. Измъкнахме се на косъм от това да не повлияем на резултата. И пак им казах да се стараят да свирят по правилата, за да не повлияят върху резултата”, заяви Петър Петров.
Сред многото ситуации, които той коментира, бяха и решенията в двата мача на “Етър” срещу “Берое” и “Черно море”, в които великотърновци претендираха, че са ощетени.
“Първият гол на “Берое” е напълно редовен. Независимо че има нападатели зад последния в защитата, явно се вижда, че Кохей Като си дърпа крака и не влияе, в пасивна позиция е. Не се възползва и не влияе на противника. Ако беше протегнал крака напред…
Но в мача има други грешки. Нарушението при втория гол е вън от наказателното поле, а се посочва дузпа. Страничният съдия казва: “вътре, вътре” още преди да е чул звуковия сигнал… Повлиява на крайния резултат. Лоша комуникация, лоша работа в екип. Беше вписано, че следва жалба, но УС на “Етър” после отказаха да пуснат жалба. Явно във Велико Търново разчитат, че неподавайки жалба, аз ще взема мерки като техен съгражданин.
“За ситуацията в края на мача “Черно море” – “Етър”: двамата съдии смятат, че има физически контакт, но не е достатъчен за дузпа. Аз също мисля така. Нападателят на “Етър” забавя своя ход, за да го застигне защитникът, така че не е достатъчно за дузпа. Гледахме го и заставаме зад решението на допълнителния асистент – няма достатъчен контакт”, коментира Петър Петров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново