Радослав Златанов оглави световната ранглиста на 100 м и дълъг скок

Публикувано на пт, 4 апр. 2014
254 четения

Четири първи места на турнири по лека атлетика в Дубай постигна Радослав Златанов.
26-годишният великотърновец участва в две състезания за хора с увреждания и победи в коронните си дисциплини спринта на 100 метра и скок на дължина.
Първият старт бе турнирът Гранд При с повече от 500 участници от 37 държави под патронажа на шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум – принц на Дубай.
Второто състезание бе открит турнир Шаржа, където бронзовият медалист от параолимпийските игри в Лондон също не даде шансове на конкурентите си.
Постиженията от Дубай – 11,32 секунди на 100 метра и 6,52 метра на скок на дължина, изкачиха Радослав до първо място в двете дисциплини в световната ранглиста при хората с увреждания в група Т13.
Златанов разказа, че за параолимпийците в Дубай е изградена собствена база, разполагаща със стадион за лека атлетика, басейн и дори зала за баскетбол с инвалидни колички.
В момента великотърновецът е на лагер в Созопол с националния отбор и се подготвя за Европейското първенство в Уелс. От тази година той е картотекиран в Спортен клуб “Атлетика 2012” в старата столица.
Междувременно две атлетки от ВТУ, които преди няколко дни спечелиха отборната студентска титла по крос, ще представят България на балканското първенство по полумаратон в Дурас (Албания) на 6 април. Дианка Давидова и Маринела Нинева ще стартират при жените. Третата българка, която ще бяга в Албания, е Ивета Сотирова-Мицова.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново