Поредица от контузии за “Локо” (ГО) в Анталия

Публикувано на ср, 8 февр. 2017
166 четения

Като “много противоречива, с леко горчив привкус” определи подготовката в Анталия старши треньорът на “Локомотив” (ГО) Иван Колев. “Не успяхме да изпълним цялата програма, това, което предварително бяхме предвидили, най-вече заради потопа от контузии. Истинско бедствие! Всичко започна с първия мач със “Зира”, където имахме един футболист с травма. След втората проверка обаче – срещу “Шльонск”, цели шестима играчи се оказаха със здравословни проблеми и пропуснаха голяма част от подготовката. На практика само в първия и в последния двубой бяхме в състав, който донякъде смятам, че е основен. Това няма как да не повлияе на подготовката.
Ще се опитаме с много работа да компенсираме това изоставане в подготвителния процес. От нас ще се изисква да повишим кондицията на контузените футболисти и междувременно да обиграем състава, защото реално тук, в Турция, не успяхме да го направим по начина, по който искахме. От друга страна, ако трябва да погледнем положително на нещата, видяхме пък възможностите на момчетата, които по-рядко получават шанс за изява. Няма да навлизам в детайли и да давам персонални оценки, но едни ме изненадаха приятно, а от други очаквах повече. С всеки един поотделно анализираме пропуските, които сме установили, и работим за изчистването им.
Взехме няколко играчи, включително и един полузащитник – Карл Мадианга, но не сме решили въпроса с централния нападател. Напълно възможно е да се появят проблеми и в халфовата линия, след като се оказа, че контузията на Симеон Мечев е изключително сериозна и той почти сигурно ще пропусне целия полусезон заради проблеми с гръбначния стълб”, коментира Иван Колев.
Отборът се прибра в Горна Оряховица и вече се готви целенасочено за старта на полусезона – на 18 февруари “железничарите” посрещат у дома “Ботев” (Пловдив). Шефовете на клуба подписаха за 2 години с френския халф Карл Мадианга. Той е роден на 30 януари 1994 година в Льо Ман, но има двойно гражданство – френско и конгоанско.
Футболистът започва кариерата си в местния “Льо Ман” и играе като халф. До юли миналата година пък е собственост на “Сент Етиен”, където обаче играе за втория тим. Мадианга е част от националния отбор на Франция до 17 години, като е играл на първенството за Световната купа в Мексико през 2011 година.
Мадианга идва в “Локомотив” като свободен агент. До неговото привличане се стигна, след като халфът на “железничарите” Симеон Мечев бе контузен в контролата с “Шльонск” (Вроцлав).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново