19-годишните юноши на БК “Етър-49” взеха две победи на турнир в Търговище

Публикувано на ср, 8 февр. 2017
136 четения

19-годишните юноши на Баскетболен клуб “Етър 49” взеха две победи в първия кръг от заключителния етап на първенството на региони “Мизия” и “Добруджа”. Възпитаниците на треньора Ивайло Стоименов се наложиха в Търговище над домакините от “Светкавица” със 76:66, като през целия мач водеха и на моменти преднината им достигаше 20 т. Много по-оспорван бе вторият мач с ръстовия тим на “Доростол” (Силистра), в който етърци водеха до почивката, но после трябваше да стопяват пасив от 8 точки 90 секунди преди края на последната четвъртина. Справиха се и спечелиха двубоя с 54:52.
“Победите са много ценни за нас. През последните три години се разделяме с най-добрите си играчи в тази възраст, които се реализират при мъжете, затова тези успехи са още по-значими за нас. От набор 1998-1999 г. реализация при мъжете имат Радостин Папазов, който е в Англия, Румен Христов е в ЦСКА, а Евгени Василев записа минути в Балканската лига с тима на “Берое”. Благодаря на фирма “Илстрой”, както и на Александър Нанков, който ни подаде ръка и спаси клуба от фалит”, разказа треньорът Ивайло Стоименов.
Вторият кръг е на 3 март в баскетболната зала на Спортен комплекс “Ивайло”. “Етър-49” ще играе от 9,00 ч. със “Спартак” (Плевен), а от 12, 30 ч. с “Чавдар” (Троян), който вероятно ще реши първото място. Победителят от заключителния етап на първенството на региони “Мизия” и “Добруджа” добива право на домакинство на зонов турнир, на които се определят участниците във финалите.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново