Полският шампион по футбол за жени надигра великотърновци

Публикувано на ср, 26 юли 2017
222 четения

Женският “Медик” (Конин), който е на подготовка в България, игра на обновения стадион в Елена контролна среща срещу сборен отбор от Великотърновския регион, съставен от мъже и юноши. Полякините са у нас по покана на ЖФК “Болярки”, с който от доста години са в дружески отношения.
Полякините спечелиха категорично с 8:2. По две попадения нанизаха българката Лиляна Костова, Анна Гавронска и Анастасия Шупо, а по един добавиха Паулина Дудек и Наталия Пакулска. За нашите вкараха Мирослав Цонев и Методи Методиев. В състава на тима от Конин от години е великотърновката Радослава Славчева.
“Задачата не беше лесна, тъй като съперникът ни от Велико Търново показа добър футбол. Моите състезателки за пореден път ме изненадаха приятно. За първи път показахме стопроцентова ефективност при головите удари, така трябва да продължим занапред. Що се касае до ежедневната работа, наблягаме и на сплотеността на колектива”, коментира пред клубния сайт на “Медик” (Конин) треньорът Роман Яшчак.
В сряда полският тим ще срещне в нова контрола общ отбор на “Болярки” (В. Търново) и “Екомет-90” (Пловдив). Мачът е от 19:00 ч. отново в Елена.
“Медик” (Конин) през изминалия сезон за пореден път стана шампион на Полша по футбол за жени, като завърши първенството с преднина от 9 точки пред втория ГКС “Горник”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново