Залата за пресконференции на стадион “Ивайло” е напълно готова

Публикувано на ср, 26 юли 2017
197 четения

Това е първата зала за пресконференции в цялата история на великотърновския стадион “Ивайло”.

Напълно завършена и оборудвана е залата за пресконференции на стадион “Ивайло”, съобщи управителят на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов. Тя е едно от задължителните изисквания за лицензиране на спортния комплекс за мачове от елита и за провеждане на международни срещи.
На стените са поставени портрети на всички спортисти – почетни граждани на Велико Търново, както и огромна снимка на шампионския “Етър” от 1991 г. В най-скоро време залата ще бъде и климатизирана. Тя ще се ползва не само за пресконференции преди и след двубоите, но и от футболистите на представителния тим за разбори за мачовете. От ОП “Спортни имоти” благодариха за подкрепата на кмета на В. Търново Даниел Панов, на фирмата изпълнител “Рей Би Ас Стройекспорт” ЕООД, на Светла Тачева, Валентин Николчев и на автора на дизайна Станислав Стоянов.
Напълно готов е южният сектор на трибуните, където по искане на полицията сектор Б4 (бившата клетка за гостуващи фенове) вече е с възстановено бетоново покритие и с издигната висока ограда. Той ще се ползва като буферна зона към сегашния сектор за гости на източните трибуни. Изцяло готова е и тоалетната за мъже и жени в източната част на Сектор А, възстановена благодарение на инж. Станимир Георгиев.
Решен е и въпросът с ВИП зоната, като занапред до фоайето на стадиона няма да има достъп никой с изключение на длъжностните лица.
Последни ремонтни работи текат по съблекалнята за гости, която бе и другата препоръка на Лицензионната комисия. Напълно подновени са ВиК и ел. инсталациите, в момента се поставя фаянсът в банята и останалата част се подготвя за боядисване. До края на седмицата съблекалнята също ще е напълно готова и стадион “Ивайло” ще е в пълна готовност да приема мачове на естествено осветление.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново