Павел Колев от “Етър” U15 с награда от “Лигата на талантите”

Публикувано на чт, 27 окт. 2022
199 четения

Награда от “Лигата на талантите” за най- добро спасяване на месец август в елитните юношески групи получи вратар от школата на “Етър”.
Павел Колев бе отличен от екипа на “Спортал. бг” на стадион “Ивайло” за намесата си в срещата на тима на “виолетовите” в елитната група U15 с “Дунав” (Русе). В този мач великотърновци записаха единствената си победа до момента в първенство, пречупвайки домакините с 1:2.
В тази среща Колев отрази удар на нападател на русенци, останал очи в очи с него, като намесата му бе предпочетена пред тази на други четирима млади вратари при гласуването във Фейсбук.
“Радвам се, защото тази награда означава много. Ще се старая да спечеля още отличия. Много е важно за един млад вратар да има присъствие на терена, да говори, да контролира защитата и да играе добре с крака, защото в съвременния футбол вратарят действа и като либеро”, коментира при награждаването си Павел Колев. Младият футболист добави, че мечтае да стигне до първия отбор на великотърновския клуб. Той е от Ловеч, преминал е през школата на ЦСКА-София, а от две години е в “Етър”. Ученик е в Спортно училище “Георги Живков”.
В края на миналата година капитанът на етърци U17 Атанас Атанасов спечели първото място в класацията на Лигата на талантите за най-красив гол в елитните юношески групи за месец ноември.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново