Откриха новото футболно игрище в Шемшево

Публикувано на пн, 27 окт. 2014
312 четения

Кметът Даниел Панов и Александър Нанков прерязаха лентата на новото съоръжение.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на “Етър” Александър Нанков прерязаха в събота лентата пред новото футболно игрище в село Шемшево. За тържественото откриване на съоръжението дойдоха и футболистите от детско-юношеската школа на “Етър”, както и връстниците им от “Видима-Раковски”. Отборите трябваше да изиграят първия футболен мач на новия терен в двубой от първенството, но за по-малко от час преди откриването тревата на игрището побеля от сняг и съдиите решиха да не провеждат срещата, за да се опази здравето на малчуганите.
Игрището е с размери 60/40 метра и е предназначено основно за Футбол 7 и Футбол 9. По тази причина едната му врата е подвижна, тъй като двете възрасти ползват различен по големина терен. Изграждането му започна преди една година по инициатива на Александър Нанков и кмета на селото Кирил Ангелски.
“Новата придобивка на Шемшево е изградена изцяло със средства от дарители, като Александър Нанков и великотърновската организация на ПП ГЕРБ са най-големите спомоществователи. С принос за доброто дело са още бизнесмените Петър Колев и Веселин Георгиев, жителката на Шемшево Севда Маринова, земеделският производител Иван Иванов и ОП “Спортни имоти и прояви”, съобщи при откриването Кирил Ангелски. От три страни теренът вече е заграден, а пред него е обособен паркинг. Оформено е място за трибуни, които предстои да бъдат отлети. Предвижда се и монтирането на осветление.
На откриването присъстваха още избраният за народен представител проф. Пенчо Пенчев, координаторът на ГЕРБ – Велико Търново, Евгени Стоев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и общинските съветници Деян Хаджийски, Петко Тюфекчиев, Николай Илчев, Стоян Витанов. Председателят на читалището в Шемшево Зорница Стефанова бе подготвила посрещане на гостите с хляб и сол, поднесени от облечени в народни носии момиченца.
Специален гост бе футболната звезда Трифон Иванов, председател на Зоналния съвет на БФС, който подари на малките етърци футболна топка и вратарски мрежи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново