Обещават осветлението на “Ивайло” за мача “Етър” – ЦСКА

Публикувано на пн, 21 авг. 2017
606 четения

Основният и дългоочакван ремонт на осветлението на стадион “Ивайло” вече тече усилено от няколко дни. Реконструкцията бе финансирана от Министерството на младежта и спорта.
Окончателният протокол за разкриване на строителна площадка между представители на ММС, на изпълнителя “ХИТ” ООД и на Община В. Търново бе подписан на 17 август и същия ден работата стартира. В ход е цялостно почистване на корозирало покритие на мачтите и предстои нанасяне на два слоя нова боя. Състоянието на стълбовете е добро, няма констатирани дефекти по метала и по връзките между отделните конструктивни елементи.
Ще се използват съществуващите кабелни трасета, като компрометираните захранващи кабели ще бъдат шунтирани. Всички останали ел. елементи и разпределителни табла по съществуващите мачти ще бъдат демонтирани. Новите мачтови прожектори ще бъдат захранвани само с нови кабели от дроселните табла.
Новите 168 прожектора ще осигурят изискваните 1200 lux вертикална осветеност от Наредбата за национално клубно лицензиране на БФС. На всяка мачта ще има по 42 прожектора, които ще бъдат захранени симетрично от две различни трафомашини. Обещанията са осветлението да е готово в края на септември за домакинския мач на “Етър” срещу ЦСКА.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново