Николай Димитров и Апостол Атанасов със злато от Купа “Хемус” в Троян

Публикувано на вт, 28 юни 2016
198 четения

364 момчета и момичета от клубове от цялата страна взеха участие в държавното първенство по ориентиране на спринт и средна дистанция за подрастващи от 12 до 18 години, проведено в Троян. Единственият медал за областта спечели Мартин Славов във възрастова група момчета до 12 г.
Състезателят на СКО “Трапезица 1954” се подреди трети на дълга дистанция – 2.3 км в конкуренцията на 68 млади ориентировачи. На спринт Мартин е девети. Съотборничката му Елица Атанасова е седма на дълга дистанция и девета в спринта при девойки до 18 г. Тодор Стефанов от “Трапезица 1954” е седми на дълга дистанция до 16 г. При 14-годишните Мила Атанасова от “Трапезица 1954” е девета на спринт, Станислав Йорданов от “Браун Тим” е осми на дълга дистанция. Търновските клубове бяха близо до спечелването на медал и при щафетите.
При момчета до 12 г. “Трапезица 1954” в състав Мила Атанасова, Наталия Кандиларова и Мартин Славов се подреди на четвърто място в конкуренцията на 16 тима. Гергана Терзиева, Теодора Табакова и Мария-Софи Милева от “Браун Тим” също са четвърти, но при девойки до 16 год. Паралелно с държавното първенство се проведоха стартовете за Купа “Хемус”. Великотърновци взеха златните медали при Мъже-21А. Николай Димитров от “Браун Тим” спечели надпреварата на дълга дистанция, Апостол Атанасов е първи на спринт и втори на дълга дистанция. Андрей Абаджиев от “Браун Тим” взе бронз в спринта. Александър Атанасов от “Трапезица 1954” завоюва първото място на дълга дистанция в група Мъже-45. Съотборниците в “Браун Тим” Красимир Рашков и Димитър Димитров са трети и шести в същата възрастова група. При жени-45 на дълга дистанция Петя Димитрова е втора, съекипничката ѝ в “Браун Тим” Маргарита Тодорова е четвърта. Васил Мутафчиев от “Браун Тим” остана шести при Мъже-55. Велина Терзиева от “Браун Тим” е трета на спринт при Жени-21А.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново