Момчил Недялков е шампион на България по свободна борба за момчета

Публикувано на пт, 26 февр. 2021
151 четения

Шампионска титла и още два бронзови медала спечелиха борците на “Локомотив” от държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета (7-8 клас). Второто за годината първенство на борците в тази възраст се проведе в Сливен с участието на 228 състезатели от 51 клуба. Горнооряховският “Локомотив” се представи с 8 момчета.
Шампион в кат. 38 кг стана Момчил Недялков, който стигна до златото, без да даде нито една техническа точка на своите съперници. В първата среща той тушира Пламен Стоянов от “Етър Виктори”. Последва туш и срещу Станимир Русанов от Стражица. На полуфинала Момчил отстрани с 3:0 Айлин Османов от Русе, а на финала се наложи с 6:0 над Алекс Фотев от Димитровград.
Никола Сърнев стана бронзов медалист в кат. 41 кг. Той започна с технически туш над Станислав Стоянов от “Митекс” (Благоевград), след което се наложи по точки над Ростислав Симеонов от Варна. В полуфинала обаче загуби от шампиона Йордан Котрулев от Сандански, което го прати в битка за 3-5 място срещу Симеон Сидерас от Ямбол. Никола се наложи повече от категорично с 21:8 и спечели бронзовия медал.
Бронзов медалист стана и Мартин Милев в кат. 52 кг. В първия кръг той победи с технически туш Евгени Евтимов от Търговище. Последва една от най-драматичните схватки в целия турнир, която противопостави Мартин на сребърния медалист от личното първенство Тихомир Драгиев от Стара Загора. Драгиев поведе в първата част с 11:2 и беше на крачка от технически туш. Във втората част обаче Мартин тотално обърна играта и в крайна сметка стигна до победа с 16:15. В следващата си среща горнооряховчанинът отстъпи на Ник Дойчинов от “Илия Павлов” (ВТ) и трябваше да разчита на репешажите, за да стигне до медала. В първия се наложи над съотборника си Стефан Николов, а в схватката за 3-5 място тушира Никола Колев от Русе. Стефан Николов остана 14-и в категорията с една победа и две загуби.
В категория 57 кг, където се конкурираха 32 състезатели, се сбориха и двама представители на “Локомотив”. Георги Николов остана осми с две победи и една загуба, а Мартин Георгиев е 11-и. Дамян Радев е 14-и в кат. 62 кг сред 31 състезатели, а в кат. 68 кг Росен Георгиев остана извън десятката. В крайното отборно класиране СКБ “Локомотив” е на шесто място.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново