Мирослав Ангелов стана Спортист №1 на В. Търново за 2018 г.

Публикувано на ср, 19 Дек. 2018
2159 четения

Автомобилният пилот Мирослав Ангелов от СК „Мегапорт” е новият Спортист на годината на Велико Търново. Той спечели анкетата на Община В. Търново за 2018 г., а призът му бе връчен на тържествена церемония от зам.-кмета на старата столица проф. Георги Камарашев.

Мирослав Ангелов изпрати блестяща година, като стана държавен шампион в генералното класиране на Българския рали шампионат, шампион е и в своя клас RC2, както и в отборното класиране. Завърши първи и на къса дистанция на рали спринт, както и в своя клас, пети е в генералното класиране на Европейския Рали Трофей. С постиженията си Миро Ангелов стана абсолютният № 1 в българския автомобилизъм за 2018 г. “Изненадан съм от това признание, то не ми е било цел, но явно успехите ни са доста значими. За първи път В. Търново има шампион на рали и това още повече ни задължава”, сподели Мирослав Ангелов.

За първи път номинираните при мъжете и жените бяха повече от юношите и девойките, 14 състезатели бяха посочени от клубовете, а половината от тях влязоха в Топ 7.

Мирослав Ангелов стана Спортист на годината в оспорвана конкуренция с 4-кратния досегашен победител Тинко Банабаков, като го изпревари само с 0.6 т. Талантливият боксьор т.г. отново е шампион в кат. 52 кг, спечели призови места в ред международни турнири.

Трети е друг автомобилен пилот на „Мегапорт” – Емил Денев, който през 2011 г. вече беше и № 1 на старата столица. Емо Денев е първи в генералното класиране на рали спринт в своя клас RC3, втори на планинското и трети в рали шампионата, като също е отборен шампион. Местата в челната седмица допълват Емил Стефанов от ШК „Етър”, който е шампион до 20 г. на блиц и ускорен шах и втори на стандартен шах, Антон Титов от СК „Мегапорт” – държавен първенец в своя клас на рали шампионата, Деян Гемижев от „Ивайло-93” – вицешампион в хвърляне на диск, а седмото място разделиха двама с напълно равен актив – вратарката на ХК „Етър-64” Десислава Николова и състезателят по спортна стрелба от „АП спорт” Самуил Донков – шампион на пистолет.

Треньор № 1 за 2018 г. стана доц. д-р Цветанка Дилова-Нейкова („Боляри-2009”), изпреварила Панайот Паздерков (СКМП „Царевец-ВТУ”), следван от Евгени Донев (БК „Ивайло”) и Николай Викторов (СК „Етър-Виктори 2011”). Цветанка Дилова-Нейкова е треньор на Здравко Баблаков, а възпитаниците й спечелиха многобройни призове от национални и международни турнири. “Това е най-успешната година досега за нашия клуб и ще продължаваме така и занапред”, сподели Цветанка Дилова-Нейкова. Тя получи наградата си от председателя на ВТОбС Венцислав Спирдонов.

За втора поредна година № 1 при подрастващите стана плувецът от „Боляри-2009” Здравко Баблаков, който спечели анкетата убедително със 108.9 т. Общо 11 бяха номинираните от клубовете състезатели, абсолютно всеки от тях получи точки при гласуването. Здравко стана държавен шампион с национални рекорди на 50, 100 и 200 м бруст, както и на 100 м съч. плуване, полуфиналист на европейското и втори на „Мултинейшън” в Кипър. “Доволен съм, това е най-добрата година в кариерата ми”, призна Баблаков. Призът му бе връчен от Мария Илчева – председател на Комисията за младежта и спорта.

Втора е Ралица Митева от „Царевец-ВТУ” – шампион по модерен петобой до 14 г., а трети са двойката на клуб „Фиеста” Борис Борисов и Преслава Димкова. Йоана Цончева от „Атлетика-2012” е четвърта, а пето-шесто място разделиха борците Даниел Любенов от „Р. Великов – М. Ганев” и Марин Маринов от „Етър-Виктори”, чийто съотборник Лъчезар Викторов също влезе в топ 7.

“Нашият град е дал много на спорта в България, на спортните терени се възпитават хъс и жажда за победи. Най-заслужилите бяха отличени, на останалите пожелавам да бъдат насърчени да стават все по-добри и да носят спортна слава на В. Търново”, заяви зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново