Наградиха три деца, предали в полицията намерена чанта с 1000 лв.

Публикувано на ср, 19 Дек. 2018
1390 четения

Трима петокласници от СУ “Емилиян Станев”, които на 11 декември са намерили и предали мъжка чанта с голяма сума пари, получиха грамоти от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. “Това е геройска постъпка. Тя е пример както за вашите връстници, така и за цялото ни общество. Радващо е, че вашите родителите и учителите са ви възпитали толкова добре”, обърна се Машов към децата.

Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стелиан Николов разказаха, че на 11 декември около 14,30 се прибирали от училище. Когато минали край футболното игрище на ул. “Плиска” намерили мъжка чанта с намиращите се в нея лични документи и около 1000 лв. Тримата не се подвоумили и си казали, че веднага трябва да предадат намерената чанта. “Сигурно тези пари са важни за човека. Може да са от заплатата му”, обясни Стелиан, който и друг път е намирал чужди вещи и ги е връщал на собственика им.

Тримата занесли чантата на Иванка Брънзелова от Училища „Европа“, където посещавали чуждоезикови курсове и я помолили да им помогне да предадат намерената вещ в полицията. След това униформените бързо стигнали до собственика й и му я предали. Иванка Брънзелова също получи грамота от директора на Областната дирекция за съдействието, което е оказала на малчуганите.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново