Мъжете на “Локо-96” втори отборно на държавното по канадска борба

Публикувано на чт, 2 апр. 2015
971 четения

Стоян Големанов (вдясно) стана шампион в категория до 90 кг с дясна ръка.

При рекордна масовост в Банско се проведе държавното първенство по канадска борба, което бе квалификация за определяне на националния ни отбор за европейското първенство в София от 1 до 7 юни. 484 състезатели премериха сили в състезанията на лява и дясна ръка в дивизиите мъже, жени, хора с увреждания, юноши, младежи и девойки.
В отборното класиране при мъжете състезателите на “Локомотив-96” (Г. Оряховица) заеха второ място с актив от 150 т. Преди тях е само “Спартак” (Благоевград) с 202 т. Пламен Димитров завоюва златен и сребърен медал при мъжете в категория до 85 кг. Възпитаникът на Цветан Гашевски спечели финала на дясна ръка срещу световния шампион Стефан Ленгаров от София, а на лява ръка двамата размениха местата си.
Стоян Големанов спечели поредна шампионска титла в кат. до 90 кг. Световният и европейски първенец триумфира в надпреварата с дясна ръка, побеждавайки на финала Калоян Петров от София. Големанов стигна до финал и на лява ръка, където загуби от Любомир Миланов от Благоевград.
Най-титулуваният състезател по канадска борба в България Цветан Гашевски се подреди трети в кат. 80 кг с дясна ръка и е четвърти на лява. Ганелин Стоянов е пети на лява и дясна ръка. Стоянов се представи впечатляващо при младежи до 21 г., където стана двукратен шампион в кат. 80 кг, побеждавайки на финала Владимир Кръстев от Плевен с лява ръка и дясна ръка. Стоян Хаджиев взе сребърни медали на дясна ръка в кат. 60 кг в две възрасти. При младежите той отстъпи в спора за златния медал пред Павел Атанасов, а при мъжете загуби от Стилиян Панчев. На лява ръка Стоян е пети при мъжете и шести при младежите. Мартин Кирилов завоюва бронз при мъжете в кат. 65 кг на дясна ръка и е седми на лява. В същата категория Мартин Дочев е съответно пети и осми. Даниел Големанов се подреди осми и девети в кат. 100 кг. При жените в кат. 60 кг двукратна вицешампионка стана Мария Раева, която срещна в двата финала световни шампионки. На дясна ръка тя загуби от Вероника Бонкова от Банско, за която това бе рекордна 19-а титла поред, а на лява падна от Димитрина Димитрова.
Отлично се представи при юношите Недалин Христов, който взе златните медали в категория до 70 кг с лява и дясна ръка, побеждавайки Радослав Пантев и Станислав Терзиев от Благоевград. При мъжете Недалин е шести на лява и осми на дясна ръка. В кат. 55 кг при юношите Илиян Енчев взе сребро на лява ръка и е четвърти на дясна.
В абсолютната категория при мъжете на лява ръка Пламен Димитров се подреди пети.
Студентът във ВТУ Красимир Костадинов стана шампион на лява и дясна ръка в кат. 110 кг и взе златото в абсолютната категория. Марин Пейчев бе истински хегемон и спечели четири златни медала от две дивизии.  Пейчев стана победител при хората с увреждания в кат. 80 кг и бе над всички в отворената категория при мъжете ветерани. Димитър Стефанов от Лясковец е втори на лява и трети на дясна ръка при ветераните.
Три бронзови медала спечелиха състезателите от В. Търново. Тодор Бонев е трети при мъжете в кат. 70 кг на лява и дясна ръка, Мартин Георгиев взе бронз в кат. 100 кг на дясна ръка и е пети с лява. В кат. 110 кг Георги Георгиев е четвърти на лява и шести на дясна ръка. В кат.+110 кг Петър Роглев е пети с дясна и седми с лява ръка. При юношите в кат. 60 кг Мартин Димитров се подреди седми.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново