Мартин Златев спечели бронзов медал от европейското първенство по карате

Публикувано на пн, 20 февр. 2017
506 четения

Свищовлията Мартин Златев спечели първия медал за България на 44-ото европейско първенство по карате за кадети, младежи и девойки до 21 г., проведено през уикенда в София. Над 1200 състезатели от 50 държави спориха за разпределението на медалите. България бе представена от 28 състезатели. Мартин Златев от Годжу карате клуб “Алеко” се пребори за бронзов медал в дисциплината кумите при кадетите в категория до 57 кг.
Мартин Златев започна с победа над Кристиан Морра от Италия, след това се наложи и над Жоел Фабрегат от Андора. В третата среща Мартин загуби от Артьом Середа. Украинецът обаче стигна финал, който спечели и отвори пътя на Златев към битката за третото място. В решителната среща за бронза свищовският каратист записа успех над датчанина Йеспер Бондергаад.
Това е първи медал от европейско първенство за състезател от Свищов през 2017 година. В първите два дена от шампионата европейски титли на кумите спечелиха Радослав Вакареев в категория до 63 кг и Ивет Горанова при девойките в кат. до 53 кг.
На първенство в столичната зала “Арена Армеец” присъстваха президентът на световната и европейска федерация Антонио Еспинос и министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново