“Локо” (ГО) загуби с 0:1 от “Ботев”

Публикувано на пн, 20 февр. 2017
193 четения

С домакинска загуба 0:1 от “Ботев” (Пд) стартира горнооряховският “Локомотив” пролетния полусезон в елита. Домакините излязоха с доста обновен през паузата състав, в който личаха осем чужденци и трима българи.
Една грешка при изнасянето на топката в 9-ата минута позволи на Неделев да намери Косоко, който проби през оголената от Фунду зона на фланга и намери Фернандо Виана за 0:1. Малко по-късно Виктор Генев можеше да огорчи за втори път Банков, но защитник успя да отклони топката в корнер.
В 23-ата минута и Виана не успя да увеличи преднината на гостите, след като получи възможност да стреля, но шутът му профуча над гредата.
Локомотивци създадоха най-чистата си възможност в 31-ата минута, когато след центриране отляво от фаул Софиен Муса стреля с глава в самия ъгъл, но вратарят Чворович със сетни сили изби топката в напречната греда и оттам в корнер.
Гостите също нацелиха греда след почивката – в 58-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, при който кълбото намери основата на гредата.
Наставникът Иван Колев опита да промени нещата с три смени, пускайки последователно Любо Генчев, Николай Христов и Венци Керчев, а Жан Амброуз заигра като централен нападател, но до промяна не се стигна.
“Доста от новите хора в клуба все още не са готови – на първо място кондиционно, но не са готови и като манталитет. Те идват от други първенства, не познават характеристиките на българския футбол. Точно те бяха стреснати от случващото се на терена. Не бяха в час. Второ, след завръщането ни от Турция само веднъж сме стъпили на нормален терен и да проведем някаква що-годе тренировка. Поради липса на нормален терен за работа се принудихме да работим по площадки, полянки и така нататък, което сериозно наруши нашата подготовка. Трудно ми е да кажа за колко време отборът ще е готов, това са доста компоненти, които трябва да се изчистят. Доста нови игрови навици, които трябва да се овладеят. Ще се опитаме да се случи колкото се може по-бързо”, коментира Иван Колев.
“Локомотив”: Банков, Желев, Кавдански, Амброуз, Фунду, Ндонг, Джоман, Бен Отман (69 Христов), Кифует, Фенуш (79 Керчев), Муса (66 Генчев).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново