Максим Кириллов спечели златен медал от Купа България по бокс за ученици

Публикувано на ср, 12 апр. 2023
334 четения

При сериозен интерес и изключителна конкуренция протече турнирът за Купата на България по бокс за ученици, който бе и първи кръг от държавното лично-отборно първенство. В надпреварата в Ботевград се включиха 215 състезатели от 49 клуба от страната, сред които всички водещи боксьори в тази възраст. Максим Кириллов от великотърновския спортен клуб по бокс “Мания груп” по впечатляващ начин спечели златното отличие в категория 63 кг. 13-годишният ученик от СУ “Вела Благоева” изигра три мача като в нито една от срещите съперниците му не издържаха повече от 2 рунда. В първия кръг Максим почиваше, а в следващите два мача спечели с технически нокаут още в първия рунд срещу Александър Цеков от клуб “Кико” и Димо Димов от клуб “Талан”. В спора за златното отличие великотърновският талант отказа с технически нокаут в началото на втория рунд Делян Делянов (СТКАР).
Това е втори златен медал за Максим Кириллов след успеха му на държавното лично отборно първенство по бокс за ученици в Ботевград през октомври 2022 г., когато триумфира в категория 57 кг.
От началото на състезателите на Спортен клуб по бокс “Мания груп” имат пълен комплект от републикански шампиони във всички възрастови групи. Както “Янтра ДНЕС” писа, Мирослав Димитров взе златен медал при младежите, а Мартин Иванов триумфира при мъжете в кат. 71 кг.
Георги КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново