Лора Петрова с първи гол в Швейцария

Публикувано на вт, 27 окт. 2020
238 четения

Доскорошният капитан на “Етър” Лора Петрова отбеляза първия си гол за своя нов отбор – швейцарския “Лугано”. Тимът ѝ разгроми като гост с 6:1 състава на “Brig-Glis” във втория кръг за купата на страната. Първите три попадения в срещата вкараха двете българки – Лора Петрова и Симона Петкова.
Още в 3-тата минута гостенките от “Лугано” спечелиха дузпа, която Симона Петкова реализира с плътен удар под напречната греда. Лора Петрова пък отбеляза най-красивия гол в мача, който бе и неин първи в Швейцария. В 29-ата минута тя бе намерена с дълъг пас от централната защитничка в пеналта, спря топката на гърди, чукна я с коляно и с хубав удар с десния крак я прати в ъгъла за 0:2.
Останалите попадения паднаха след почивката. В 55-ата минута след центриране отдясно Симона Петкова с глава покачи на 0:3 – така двете българки в състава нанизаха три поредни гола. До края “Лугано” имаше пълен превес, като добави още три гола, като Петкова имаше дейно участие в головите атаки. От попресилена дузпа домакините върнаха почетен гол.
В последната минута Лора Петрова имаше още две чудесни възможности да се разпише, но първият ѝ удар мина на сантиметри от левия стълб, а вторият – над вратата. Следващият мач в първенството за “Лугано” е след седмица – гостуване на “Цюрих”.
И двете ни футболистки са извикани за мача на националния отбор на България – жени, който във вторник гостува на Сърбия за приятелски мач.
Повиквателна за националния отбор получи още една етърка – лидерката на “болярките” Велизара Владимирова, а с групата пътува и наставникът на “Етър” Валентин Витанов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново