Личен подарък от Джейми Карагър получи колекционерът Веселин Комитов

Публикувано на пт, 6 ян. 2017
453 четения

Веселин Комитов (вляво) получи подаръка лично от бащата на капитана на “Ливърпул” Карагър.

С личен подарък дългогодишният капитан на “Ливърпул” Джейми Карагър зарадва великотърновския колекционер Веселин Комитов. Пратката този път дойде в старата столица не по пощата, а лично чрез бащата на големия защитник – Фил Карагър. Той е женен за българка и на път към Англия минали през Велико Търново, за да се видят с Комитов.
Джейми Карагър е една от легендите на “Ливърпул” и символ за клубна вярност – от началото на кариерата си през 1996 до самия ѝ край през 2013 г. той е защитавал единствено цветовете на този велик клуб, като общият брой на мачовете му надхвърля 700. След като слага край на кариерата си, Карагър основа фондация, която се нарича “23” – неговия номер на терена.
“Неотдавна писах на фондация “23”, която издаде луксозната книга “Капитаните на “Ливърпул”. Преди броени дни ми звънна бащата на Карагър, който ми донесе пратка – книгата, която е общо 265 страници и е посветена на имена, носили капитанската лента, като Роби Фаулър, Стивън Джерард, Алън Хансен, Фил Томпсън, Джейми Карагър, Сами Хюпия и др. Книгата е с личните автографи на трима души – самият Джейми, баща му Фил Карагър и авторката Линд Ансънс”, разказва Веселин Комитов. Той помолил да му пратят и сертификат на фондацията.
Освен книгата добавка към подаръка е и голяма цветна снимка на Джейми Карагър, подписана лично от него.
Още няколко интересни британски екпоната от огромната си колекция показа г-н Комитов. Той донесе снимки с лични автографи на няколко от футболистите на “Ливърпул”, играли в паметния мач с ЦСКА през 1982 г., взимани лично от него. Има и снимки с подписите на легенди като Кевин Кигън и Джон Тошак.
“През 2014 г. пък се запознах с посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън. Той ми подари страхотна книга за Олимпиадата в Лондон – 2012, както и два сборника с DVD-дискове на BBC за Олимпийските игри, които са уникални”, разказва Веселин Комитов.
Той сподели и новини от фенклуба на “Кайзерслаутерн”, чийто председател е и който носи името “Норбърт Тинес”. В навечерието на празниците Комитов взел от големия треньор на “Етър” Георги Василев цветна снимка с автограф, написан от Гочето лично за Тинес. Както е извество, той бе старши треньор на етърци по време на двата мача с “лаутерите” за КЕШ през 1991 г., когато пък президент на немския клуб бе Тинес. Към подаръка за бившия немски президент на “Кайзерслаутерн” нашите прибавили и шал на настоящия тим на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново