Клуб от Чемпиъншип с интерес към голмайстора Преслав Боруков

Публикувано на пт, 29 ян. 2021
161 четения

Английският “Родъръм”, който играе в Чемпиъншип, е проявил интерес към нападателя на “Етър” Преслав Боруков. “Родъръм” заема 22-ро място от 24 отбора в дивизията и се бори да не изпадне с всички сили. В момента “червено-белите” изостават на пет точки от “Дарби Каунти”. Интересът е провокиран от един от помощник-треньорите на тима, който познава отлично Преслав от четирите му години в Англия, когато играеше в школата и втория отбор на “Шефилд Уензди”.
Очаква се “Родъръм” да отправи и официалната си оферта до ръководството на великотърновци. Отборът определено има проблеми с отбелязването на голове, като привлечените с тази цел попълнения се оказаха тотално фиаско. От “Дарби Каунти” дойде под наем бившият играч на “ПСВ Айндховен” и “Аякс” Флориан Йозефзоон, който обаче за 13 мача не успя да вкара нито един път. Същото се случи и с младежкия национал на Англия Джордж Хърст. Пристигнал от “Лестър” с огромни очаквания, той изигра 15 мача, но също няма нито един гол.
При това положение мениджърът на тима Пол Уорни е започнал да търси нови варианти и един и най-приемлив за тях се оказва Боруков, който направи отлична есен с “Етър” в българското първенство. 20-годишният здравеняк беше пред трансфер в “Слован” (Либерец), но преговорите пропаднаха при допълнителни клаузи в личния му договор и той се върна при “виолетовите”.
Етърци днес играят петата си контрола от подготовката за пролетния полусезон. Тимът на Александър Томаш среща “Септември” (София), мачът е от 14:00 ч. на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора и ще се предава пряко по YouTube канала на великотърновския клуб – Etar TV.
Досега “виолетовите” имат по две победи и загуби, като първо биха “Спартак” (Плевен) с 3:0 и “Берое” с 1:0, но после паднаха от “Ботев” (Пловдив) с 2:1 и “Загорец” (Нова Загора) с 3:1. След днешния мач отборът се прибира от двуседмичния си лагер в с. Ягода. Последните две седмици от подготовката ще са отново в домашни условия, като за 10 февруари е насрочена и последната контрола срещу “Янтра” (Габрово). Първият официален мач е на 15 февруари – гостуване на шампиона “Лудогорец”.
Междувременно “Етър” стартира серия от нови партньорства с местния бизнес. Цел на тази инициатива е клубът, заедно със стойностни свои партньори, да създаде нови продукти, с които да достигне по-близо до всичките си фенове, а в резултат на реализацията на тези продукти футболът да получи финансова подкрепа. Клубът договори началото на тази нова идея да се постави с местна марка за колбаси “Търновци”, като от продажбата на всеки един от продуктите на марката, обозначен със специален етикет, 5 % от реализирания приход ще отива в полза на “Етър”.
“Това е само начало и съвсем скоро предстои още по-мащабна акция, която със сигурност ще изненада много приятно всички “виолетови” привърженици. “Етър” е отборът на нашия град и неговите успехи винаги ще са плод на общи усилия и широка подкрепа. Убедени сме, че заедно можем да начертаем пътя към желаните резултати!”, съобщиха от великотърновския клуб.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново