Халф на етърци излиза срещу Меси и Аржентина в исторически мач

Публикувано на пн, 20 мар. 2023
167 четения

Халфът на “Етър” Мартин Моран излиза срещу Лео Меси и Аржентина в Буенос Айрес в исторически мач. Моран получи повиквателна за националния отбор на Панама за гостуването на Аржентина на 23 март. Той е единственият от панамските футболисти, играещи у нас, удостоен с тази чест, като в селекцията не попаднаха Хосе Кордоба и Ромеш Ивей.
Селекционерът на Панама Томас Кристенсен извика 20 футболисти за двубоя с “гаучосите”, който ще е първи за тях след спечелената световна титла. 14 от тях играят в местното първенство, а останалите 6 – в чуждестранни клубове. Избраниците на селекционера започват подготовка на 19 март. Групата ще пътува за аржентинската столица Буенос Айрес на 21 март. Двубоят ще се играе на най-големия стадион в Южна Америка – “Ел Монументал” на Ривър Плейт.
“Гаучосите” ще играят за първи път като настоящи световни шампиони и интересът към мача е колосален. Футболната федерация на Аржентина е получила невероятните 131 537 искания за акредитация за мача срещу Панама на най-големия стадион в Южна Америка. Освен всички аржентински медии, най-голям интерес към акредитиране за мача имат медии от Бразилия, Уругвай и Франция, като, разбира се, незаменими са най-големите европейски и американски медии.
Такъв интерес не е виждан никога в историята на футбола, а бройката надхвърля капацитета на стадиона, на който ще играят Лео Меси и съотборниците му. Все още не е известно колко заявки за билети има, но няма да е изненада, ако се появи новина, че над милион души са искали да си купят билет за второто действие на празника по повод световната титла, след като пет милиона души излязоха по улиците на Буенос Айрес, за да празнуват с новите национални герои. По официални данни стадионът събира 85 000 зрители и ще бъде претъпкан до краен предел.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново