Гимнастиците на СК “Етър-Стил” вицешампиони в четири възрасти на държавното първенство

Публикувано на ср, 13 юли 2016
392 четения

С две шампионски титли, четири вицешампионски отборни титли и много медали се завърнаха гимнастиците от СК “Етър-Стил” от проведеното държавно лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди по спортна гимнастика за всички възрасти. Надпреварата в зала Арена Армеец събра над 300 момчета и 250 момичета от 20 отбора от цялата страна. “Етър-Стил” участва със 7 класирали се отбора в 7 възрастови групи. В най-малката възраст, момичета младша възраст, Габриела Маринова, Йована Петрова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова се класираха на второ място в отборната надпревара. Кристина Димитрова е на второ място в многобоя. В шампионата на отделните уреди тя е първа на успоредка, трета на греда и четвърта на земна гимнастика. Калина Козлева стана вицешампионка на прескок, пета на греда, шеста в многобоя и седма на успоредка и земна гимнастика. Лилия Караиванова завоюва почетното шесто място на прескок.
При момичета старша възраст (9-10 г.), Мария Маринова, Даниела Кирова, Симона Йорданова, Никол Иванова и Ивелина Иванова също станаха вицешампиони в отборната надпревара. В индивидуалното класиране Никол Иванова стана вицешампионка в многобоя, на прескок и на греда, трета е на смесена успоредка и четвърта на земна гимнастика. Ивелина Димитрова е четвърта на прескок, успоредка и в многобоя. Симона Йорданова е пета на греда. При девойки младша възраст, Виктория Сеизова, Симона Палазова, Искра Райкова и Християна Йорданова извоюваха почетното второ отборно място. В индивидуалното класиране Христиана Йорданова е пета на прескок и в многобоя, шеста на смесена успоредка и осма на греда. Симона Палазова се класира пета на земна гимнастика и седма на прескок и греда. Искра Райкова е седма на смесена успоредка.
С вицешампионска титла се завърнаха и кадетките на “Етър-Стил”. Отборът в състав Йоанна Цончева, Дария Караиванова, Гергана Георгиева и Анна-Мария Господинова спечелиха купа и сребърни медали в отборната надпревара. В индивидуалното класиране в многобоя и шампионата на отделните уреди Дария Караиванова се класира втора на смесена успоредка, пета в многобоя и на греда, шеста на земя и прескок. Гергана Георгиева е шеста в многобоя, на смесена успоредка и на греда, осма на земна гимнастика и прескок. Йоанна Цончева е четвърта на прескок и пета на земна гимнастика. Анна-Мария Господинова успя да се класира осма в многобоя и в шампионата на греда. Шампион на прескок във възрастова група девойки старша възраст стана състезателката на “Етър-Стил” Виктория Николова. Вики Николова от две години учи и живее във Франция, но всяка година се състезава на държавните финали за своя великотърновски клуб. Със своето чудесно представяне тя успя да се пребори с конкуренцията и да завоюва трето място в многобоя, трето място на греда, земя и смесена успоредка.
В мъжкото направление СК “Етър-Стил” участва с 3 отбора в 3 възрастови групи. При момчета мл. възраст в състав Гавриил Николов, Ивайло Маринов, Александър Александров, Иван-Александър Станев, Мартин Георгиев и Марин Кисьов въпреки добрата си игра не можаха да се преборят с голямата конкуренция и извоюваха осмо място. В шампионата на отделните уреди Иван-Александър Станев се класира седми на висилка. При момчета ст. възраст, Иван Аврамов, Даниел Иванов, Калин Минев, Кристиан Дуков, Цветелин Цончев и Валентин Пачев заеха четвърто отборно място. В индивидуалната надпревара най-добрият ни гимнастик в тази възрастова група Валентин Пачев се класира трети на кон с гривни, четвърти на висилка, шести на успоредка, седми на земна гимнастика и халки и осми на прескок. При най-големите, юноши младша възраст “Етър-Стил” бе представен от Александър Божанов, Борислав Иванов, Мартин Немцов, Валентин Борисов и Мартин Василев, които успяха да се преборят с конкуренцията и завоюваха почетното трето място отборно и бронзови медали. В индивидуалното класиране най-добре се представи Мартин Василев, който е четвърти на кон с гривни, пети в многобоя и на прескок, шести на висилка и осми на земна гимнастика.
“Според мен успяхме много добре да приключим състезателната година. Досега никога не сме се представяли толкова добре на държавните финали, въпреки че нямахме съдия от нашия клуб”, сподели Калояна Крумова-Цончева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново