Полският “Медик” (Конин) среща ЖФК “Болярки”

Публикувано на ср, 13 юли 2016
209 четения

На подготовка във Велико Търново е полският женски футболен тим “Медик” (Конин), който се готви за новия състезателен сезон. Полският клуб е в дружески отношения с ЖФК “Болярки” и двата отбора неведнъж са си гостували за лагери и участия в турнири.
В момента класата на полякините е изключително висока. Отборът е редовен участник в Шампионската лига и отново се готви за участие именно там. “Медик” (Конин) е воден от неговия президент Роман Яшчек и е настанен в Арбанаси.
Полякините пристигнаха в понеделник и ще останат в България до събота. Тренировъчните си занимания те водят на стадион “Ивайло”. В състава на “Медик” (Конин) има и две българки – великотърновката Радослава Славчева и Лиляна Костова от Петрич.
Намеренията бяха “Медик” да изиграе тук два приятелски мача, единият от които срещу силен тим от Сърбия, но той не пристигна. Така тимът от Конин ще направи проверка срещу доста по-младия отбор на ЖФК “Болярки”, съобщи треньорът Валентин Витанов. Контролата е днес от 18:00 ч. на стадион “Ивайло”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново