Георги Василев поведе “Етър”

Публикувано на ср, 24 авг. 2016
311 четения

Новият старши треньор на “Етър” Георги Василев официално пое поста и изведе отбора за първа тренировка. Наставникът дойде на стадион “Ивайло” в понеделник и първо проведе среща с президента Александър Нанков.
Василев преди заниманието разговаря с играчите в съблекалнята, след което се качиха на автобуса за първото занимание в Дебелец. Той заяви, че познава повечето от футболистите, но като цяло в следващите дни тепърва ще придобива детайлна представа за отбора. Както бе вече обявено, в неговия щаб остават треньорите Илиян Киряков и Калоян Чакъров.
“Връщам се там, където ми е мястото. През 2015 г. изкарах шест месеца начело на тима. Тогава уговорката с ръководството ни беше да влезем в “Б” група и да остана. Това не се случи и напуснах. Напоследък се случиха доста неща, свързани с избора на треньор, заради които се натрупа напрежение около тима. Не сме преговаряли, просто ми предложиха и приех. Когато става дума за “Етър”, не бих поставял големи финансови претенции”, заяви специалистът.
“Имам бегла представа поне за момчетата, които играха в Оборище. Но не бих казал, че първите впечатления в рамките на 90 минути са 100-процентова изчерпателна информация”, добави Василев, който не се ангажира с цел за сезона.
“От отбора, който водех аз, са останали едва 2-3-ма футболисти и ни предстои период на опознаване, на разбиране на изисквания. Другият момент е, че не познавам конкуренцията. Чак след това можем да поставим реални цели. Моята орисия в последните клубове е да влизам в работата в движение. Още от втория път в “Левски” досега все така ми върви да взимам отбор, който вече е направил селекция и подготовка – един готов материал, който трябва да бъде осмислен и да го насочиш според своите виждания за футбола”, завърши Гочето.
“Етър” се раздели със защитника Любомир Гуцев, съобщи спортно-техническият директор Стефан Атанасов. Раздялата с Гуцев е по взаимно съгласие, като от клуба му благодариха за работата и му пожелаха успех занапред. Гуцев дойде през лятото в “Етър” от “Септември” (Симитли), но в последните мачове не попадаше в групата.
С 22 футболисти ще работи старши треньорът Георги Василев. Добрата новина е, че всички са здрави и на разположение на наставника за предстоящите двубои. Възстановен е вече и халфът Денислав Мицаков.
Вчера “виолетовите” продължиха с двуразови тренировки, заниманията им утре ще са на стадион “Ивайло”. В неделя от 18 ч. тимът приема във Велико Търново плевенския “Спартак” в повторния дебют на Георги Василев начело на “Етър”. Миналия сезон, когато Гочето бе наставник на “болярите”, тимът води борба именно с плевенчани за влизането в професионалния футбол и завърши втори в класирането, като мачът помежду им на “Ивайло” завърши наравно 1:1.
Междувременно в последния мач от кръга на Втора лига “Спартак” (Пл) взе първа победа, като удари с 2:0 “Локомотив” (София) и се изкачи на 7-о място в класирането. “Етър” е втори със 7 точки, непосредствено след водача “Септември” (Сф).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново