Етърци стартират на 3 май с гостуване на “Ботев” (Враца)

Публикувано на чт, 29 апр. 2021
262 четения

Спортно-техническата комисия на БФС обяви официално програмата за плейофите по дати и часове. “Етър” стартира с две поредни гостувания, после има три поредни домакинства и накрая гостува на “Славия”.
Първите два мача на “болярите” са точно на Великден и Гергьовден. На 3 май (понеделник) от 15:45 ч. те гостуват на “Ботев” (Враца), а на 6 май (четвъртък) от 17:30 ч. играе и в Монтана срещу едноименния отбор. После е първото домакинство – на 10 май (понеделник) от 20:15 ч. срещу “Славия”.
Следват нови два мача на стадион “Ивайло” – на 14 май (петък) от 17:30 ч. срещу “Ботев” (Враца) и на 18 май (вторник) от 17:30 ч. срещу “Монтана”. Великотърновският тим завършва битките на 21 май (петък) от 20:00 ч. с гостуване на “Славия”. Ако участва на бараж срещу третия от Втора лига, той ще е на 28 май от 20 ч. на неутрален терен.
Прави обаче впечатление, че мачовете на “Славия” в целите плейофи ще са след тези на “Етър”, което дава повече възможности за сметки. Само последният 32-и кръг ще се играе по едно и също време.
Междувременно БФС остави расисткия скандал с Миси Мезу без последствия. Такива останаха твърденията на френския нападател от габонски произход, който обвини вратаря на “Славия” Светослав Вуцов в расизъм. Футболистът на “Етър” заяви, че е бил наречен “маймуна”, опитал се е да се оплаче на съдията Валентин Железов, но реферът го заподозрял в лъжа и дори му показал жълт картон.
Комисията по етика и феърплей към БФС е разгледала случая и е установила, че досега не е постъпила официална жалба от “Етър” по казуса. Въпреки това на база публикациите от Гаетан Меси Мезу в социалните мрежи са били поискани допълнителни обяснения от длъжностните лица на мача – рефера Железов и делегата на БФС Димитър Димитров. Случаят е бил препратен на Дисциплинарната комисия на БФС, която го е разгледала още същия ден.
На база предоставените документи тя също не е видяла поводи за продължаване на разследването и намира казуса за приключен.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново