“Виолетовите” юноши започват плейофи в елитните U15 и 17 групи

Публикувано на чт, 29 апр. 2021
45 четения

Юношите на “Етър” в елитните U15 и 17 групи завършиха участието си в редовния сезон в средата на класирането. Тъй като обаче този сезон групите бяха разделени на Източна и Западна, предстоят плейофи.
При по-малките, родени 2006-2007 година, етърци завършиха на осмо място в Западната група с 26 точки и голова разлика 26:30 и ще трябва да се борят за оцеляване във втората фаза на шампионата. С елита се разделиха тимовете на “Монтана”, “Витоша-13” (София) и “Борислав” (Първомай), заели последните три места – десето, единайсто и дванайсто. Компания на “виолетовите” в плейофите ще правят “Славия” и “Пирин” (Благоевград), а от Източната група към тях се присъединяват “Хасково”, “Черноморец” (Бургас) и “Добруджа”.
Битката за първите две места в потока, даващи право на участие в елитната група и през следващия сезон, започна вчера, като етърци гостуваха на “Славия” в София. Следва пауза в първенството, а следващият мач на великотърновци е на 15 май в Хасково.
Далеч по-спокойно дишат юношите до 17 години на “Етър”. Те завършиха редовния сезон в Западната група на 6-ото място с 33 точки и голова разлика 48:37. Затова са в по-горния поток след обединението с тимовете от Източната група. Техни съперници за разпределение на 7-12 място са “Славия”, “Пирин” (Благоевград), “Черно море” (Варна), “Берое” (Стара Загора) и “Спартак” (Пловдив). И в тази възраст “виолетовите” стартираха срещу “Славия” вчера, но като домакини на изкуствения терен “Трифон Иванов”. В следващия кръг етърци ще посрещнат на 15 май “Пирин”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново