Етърци излизат срещу шампиона “Лудогорец”

Публикувано на пн, 8 февр. 2016
313 четения

“Етър” излиза срещу шампиона на България по футбол “Лудогорец”. Приятелският контролен мач ще се състои на 13 февруари на “Лудогорец Арена” в Разград.
По програма същия ден “виолетовите” трябваше да срещнат втородивизионния “Добруджа” в Самоводене. От “Лудогорец” обаче са предложили да направят два мача последователно срещу “Етър” и “Добруджа”, съобщиха от ръководството на великотърновския клуб. За целта “орлите” ще съберат футболистите си от представителния и от дублиращия тим и ще направят два равностойни отбора, които ще срещнат последователно “Етър” и “Добруджа” в две контроли по 90 минути. Очаква се двата клуба да си сътрудничат и занапред.
По програма “орлите” на 7 февруари играят в Белек контрола срещу “БАТЕ Борисов”, а спарингите им срещу “Етър” и “Добруджа” ще са генерална репетиция за интригуващия мач с “Левски” у дома седмица по-късно, с който се подновява битката за титлата.
“Виолетовите” направиха трето реми срещу втородивизионен отбор в подготовката, като завършиха в събота 0:0 като гости на “Ботев” (Гълъбово). Eтърци започнаха напористо и създадоха две голови възможности до 6-ата минута. След центриране на Мартин Николов отляво Петър Димитров засече топката, но тя мина до вратата. Любо Генчев пък проби през центъра и стреля, на топката мина над напречната греда.
Териториалният превес донесе няколко корнера, но при една от контрите си домакините удариха гредата. За гостите първо Петър Димитров излезе сам срещу вратаря, но стреля до вратата, а после Стефан Христов намери Любо Генчев, но той не успя да вкара.
След почивката игровият превес на “виолетовите” бе осезаем, но гол така и не падна. Първо Стефан Христов стреля на сантиметри от гредата. В 53-ата минута Петър Димитров стреля, вратарят на домакините отби и топката попадна у Джихат Кямил, но той стреля право в тялото на вратаря.
Нов удар на Петър Димитров от отлична позиция мина над рамката. В 80-ата минута обаче домакините за втори път удариха греда. В края етърци изпълниха 4 последователни корнера, но двете врати останаха сухи.
“Етър”: Цанков, Русев, Минков, Скерлев, Кирилов, М. Николов, Кямил, Бенков, Л. Генчев, П. Димитров, Ст. Христов (Бл. Ангелов, Трифонов, Яв. Генчев, Николаев, Байчев, Ив. Петков).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново