Етърки с чудесна победа в Ст. Загора

Публикувано на ср, 16 сеп. 2020
120 четения

Страхотна победа с 2:1 като гости над “Локомотив” (Ст. Загора) грабнаха футболистките на “Етър” във втория кръг на “А” група. Мачът, който се игра на официалния стадион “Берое”, бе пряко предаван по “Нова спорт” и цяла футболна България можа да види успеха на състезателките на Валентин Витанов. От новото първенство телевизията ще излъчва всяка неделя от 11 ч. по един мач на жените, а във вторник и четвъртък ще има обзорни предавания преди и след кръга.
Етърки не бяха сочени за фаворит преди мача, тъй като имат доста кадрови проблеми. Те се явиха само с три резерви, а на вратата трябваше да застане опитната Велизара Владимирова.
Двубоят започна равностойно. Първо за домакините Яна Тинева стреля от фаул, но Владимирова улови. За етърки в 15-ата минута Мирела Моева проби отляво и стреля, но вратарката Милена Иванова извади в корнер. Старозагорки имаха още положения, като при едно изнасяне на топката Тина Орешкова овладя и стреля над гредата, а в 22-ата минута Нина Георгиева направи рейд и стреля, но Владимирова улови. Най-чистото положение бе в 36-ата минута, когато бившата етърка Габи Христова стреля от фаул, но Владимирова майсторски извади топката в корнер.
“Етър” залагаше най-вече на опасни пробиви на Мирела Моева, която в 41-та минута отправи удар, спасен от Милена Иванова.
В 54-та минута Караиванова от домакините напредна отляво и стреля, но Владимирова отново спаси. За “болярките” пък Михайлова се размина с топката в чиста позиция. Така дойде щастливата за “Етър” 74-та минута, когато Диляна Йорданова се откъсна отдясно и със страхотен прехвърлящ удар покрай излязлата вратарка вкара за 0:1. Великотърновки можеха да решат мача в 83-тата минута, когато Недрет Заструг бе изведена съвсем сама срещу вратата, но бе спряна заради несъществуваща засада.
Към края на мача силите на етърки свършиха и те приеха играта в половината си, но дойдоха и най-драматичните минути. В 88-та хубава атака на домакините изведе Нина Георгиева на голова позиция и тя изравни резултата. Това окрили старозагорки и те потърсиха победата. Петя Петкова стреля опасно, но топката мина до гредата.
“Болярките” обаче намериха сили за убийствен отговор. В самия край на добавеното време в 93-та минута те спечелиха фаул. Заструг стреля и топката отиде у Диляна Йорданова отляво, тя върна пред вратата и в последвалото разиграване топката попадна у Теодора Йорданова, която със страхотен разстрелващ удар донесе победата за “Етър” – 1:2!
Успехът изведе етърки на 4-то място в класирането с 4 т. от една победа и едно реми. Този сезон “А” група е доста силна с 14 отбора. Следва пауза в първенството, като националният отбор ще има мач с Люксембург, а на 26 септември от 16 ч. етърки приемат аутсайдера “Левски” (Чепинци).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново