Етърки биха с 3:0 като гости “ЛП Суперспорт”

Публикувано на пт, 10 юли 2020
101 четения

Класическа победа с 3:0 взеха като гости футболистките на “Етър” срещу “ЛП Суперспорт”. Мачът от 16-ия кръг на “А” група се игра на стадион “Уинбет арена” в кв. “Суходол”, София.
Треньорът Валентин Витанов едва събра състав от 11 момичета заради многото контузени и служебно ангажирани състезателки. С контузии бяха и капитанката Лора Петрова, която влезе чак в самия край на срещата, и опитната Велизара Владимирова, която въпреки травмата действаше като последна в отбрана и се справи перфектно.
Въпреки че игра с млади момичета, някои от които на по 14-15 години, “Етър” имаше превес през целия мач. Още в началото Недрет Заструг проби отляво и опита центриране, но топката влезе директно в мрежата – 0:1. Малко след това родената 2006 г. Михаела Михайлова отправи силен удар, вратарката изби и Лора Симеонова с добавка направи 0:2.
Последваха няколко възможности пред Мирела Моева и Михаела Михайлова, като Моева се отличи с ред пробиви по фланга. В 80-ата минута с добавка тя оформи крайното 0:3. Старши треньорът Валентин Витанов отличи за старанието младите Анастасия Трифонова, Йоанна Стефанова и Цвети Василева.
Етърки ще разчитат на грешка на “Пълдин”, за да го задминат на второто място, но до края пловдивчанки, които водят с 1 т. и са всъщност женският отбор на “Локомотив” (Пд), приемат у дома по-скромните “ЛП Суперспорт” и “Севлиево лейдис”. “Болярките” пък на 11 юли гостуват в Севлиево, а в последното си домакинство на 18 юли от 18 ч. приемат “Локомотив” (Стара Загора).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново