Betindex.net: Събужда ли се спящият гигант Милан?

Публикувано на пт, 10 юли 2020
127 четения

С две впечатляващи победи в рамките на 3 дни Милан накара всички любители на футбола да си припомнят или да научат колко е голямо това име за най-великата игра. “Росонерите” първо разпиля на парчета претендента за първото място Лацио с 3:0 насред Рим, с което сякаш поднесе на тепсия титлата на свой исторически враг, какъвто е Ювентус. Но “Старата госпожа” нямаше основания да изпитва благодарност към своя домакин след визитата си на “Сан Сиро”. При това шампионът на Италия поведе с два гола в началото на второто полувреме след точни удари на Рабио и Кристиано Роналдо, но Милан осъществи изумителен обрат, за да спечели с 4:2.

Събужда ли се спящият гигант, питат се от специализирания сайт за футболни залагания Betindex.net, а същия въпрос си задават и милионите почитатели на “калчото”. Действително, в първите 6 кръга след подновяването на сезона тимът на Стефано Пиоли демонстрира забележителна форма, като записа 4 победи (в това число споменатите срещу Лацио и Юве), без да загуби нито веднъж. “Тифозите” на миланския гранд могат да съжаляват единствено, че със слабите си периоди по-рано през сезона отборът остана твърде далеч от първата четворка, за да се бори за място в Шампионската лига. Но дали представянето след рестарта на Серия А е само фойерверк или “росонерите” наистина са готови да се върнат с пълна сила в голямата битка? Истинският отговор на този въпрос ще стане ясен през следващия сезон, а преди това трябва да се зададат и други въпроси.

Ще остане ли Златан Ибрахимович

Ролята на шведския ветеран в атака несъмнено е много важна за Милан. Когато Златан е на терена с червено-черната фланелка, самочувствието на отбора е съвсем различно. Ибра може би вече не е същият супермен в нападение, какъвто го познаваше европейската публика преди американската му авантюра. Но самото му присъствие на терена промея нещата. „Аз съм президент, треньор и играч на този отбор. Ако се бях върнал по-рано, можехме да станем и шампиони”, заяви шведският ас в типичния си неподражаем стил след епичния успех над Ювентус. Слуховете за напускате, появили се седмица преди дербито, се поизпариха, като се заговори, че ще бъде активирана клауза за още една година в договора на Ибрахимович.

А ще запази ли Стефано Пиоли работата си начело на „росонерите”? Мнозина поставяха под съмнение дали точно този специалист е подходящ за треньор на гранда от Милано. Опитът му е сериозен, водил е големи отбори като Лацио, Фиорентина и, разбира се, градския съперник на Милан – Интер. Играта след рестарта на „калчото” показва, че Пиоли може би заслужава шанса да продължи като наставник на „росонерите”.

А за да бъде сложен край на хегемонията на Ювентус или най-малкото Милан да се превърне в реален претендент за титлата, са необходими и класни попълнения. В атака Анте Ребич и Рафаел Леао показват талант, още един нападател от високо ниво обаче няма да е излишен. При „росонерите” има нужда и от подсилване на средната линия, където просто липсва голямо име. Ако се намерят такива футболисти, то Милан ще има шанс да сложи край на сушата след последната титла, спечелена през 2011 г. Всеки истински почитател на „калчото” иска да види отново силен Милан, който се бори за „скудетото”.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново