Емо Денев победител в рали “Стари столици”

Публикувано на ср, 14 окт. 2015
283 четения

26 пилоти застанаха на старт в 46-ото издание на рали Стари столици, проведено през уикенда. Предпоследният кръг от националния рали шампионат ще се запомни със здравата битка в отделните класове. Отлично се представи търновския екипаж Емил Денев и навигаторът Богомил Ненов с Рено Клио, който спечели първото място в клас RC3. Прокурорът демонстрира майсторство и завидна класа по мокрото трасе и оглави класирането в класа си още в първия етап. Във втория бе изпреварен от Станислав Владимиров с Опел Астра, но успя да си върне лидерството след 7-я етап и до края увеличи преднината си. В група автомобили от категорията 2WD Денев и Ненов са трети, а в генералното класиране на ралито са шести.
“Страхотно състезание! Беше много тежко, но и много интересно състезание, това е любимото ми рали. Имаше от всичко по много в състезанието –  дъжд, мъгла, хлъзгаво трасе. Благодарение на перфектната работа на механиците ми разполагах с перфектен автомобил. Смятам и занапред да продължа в този клас. През този сезон се състезавам за удоволствие и заради хилядите фенове на този спорт у нас. Благодаря на навигатора и на приятелите, които ме подкрепиха”, разказа Емил Денев. Националните шампиони за рали за 2014 г. и победители в рали Стари столици от миналата година – Пламен Стайков/Рафи Кадир с Мицубиши Лансър Ево 9, спечелиха за трети пореден път шуменската класика, дублирайки успеха си от миналата есен, когато с победата на Шуменското плато си гарантираха титлата. На 13.4 секунди след тях завършиха Мартин Сурилов(Здравко Здравков. Трети се подреди сливенският екипаж – Дилян Станков/Младен Карчев (Булсим).
В отборното класиране на първо място е “Евроком рали тим”, следван от “Булсим” и “Боила Автомотор”
Междувременно Емил Денев стана единственият пилот от областта с титла от планинския шампионат през тази година. Пилотът на “Мегапорт” (Велико Търново) си осигури предсрочно шампионската купа в клас RC3.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново