Джокович и С. Уилямс – убедителни

Публикувано на пн, 30 май 2016
216 четения

Новак Джокович

Цвети Пиронкова с рекордно представяне на “Ролан Гарос”

През уикенда на Ролан Гарос се състояха много интересни мачове. Лидерката Серена Уилямс направи поредна крачка към трофея и на осминафинала днес ще се изправи срещу украинката Елина Свитолина, която в събота отстрани Ана Иванович. Според медиите в западната ни съседка, сръбкинята трябва да мине под венчило с немския футболист Бастиан Швайнщайгер още идната събота.
Определено за нас най-вълнуващата новина е свързана с нашата Цвети Пиронкова. Тази година тя постигна рекордно представяне на Ролан Гарос, класирайки се за осминафинал за пръв път в своята кариера, след победа над американката Слоан Стивънс. Двубоят ѝ с № 2 в света полякинята Агнешка Радванска за място сред най-добрите осем беше насрочен за късния следобед вчера.
При мъжете без проблеми напред продължава Новак Джокович, който на пресконференция сподели, че от близо година е станал вегетарианец и си позволява единствено риба. Въпреки прекъсванията на двубоите, заради дъжда и отказа на местния фаворит Жо-Вилфрид Цонга и Краля на клея Рафаел Надал поради контузии, публиката поддържа уникално настроение с песни и мексикански вълни.
Десислава ПОПОВА, сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново