“Етър” (2005 г.) елиминира “Литекс” и влезе в топ 8 на България

Публикувано на пн, 30 май 2016
499 четения

Децата на “Етър”, набор 2005 година, постигнаха един от най-големите успехи на детско-юношеската школа на настоящия великотърновски клуб. Възпитаниците на треньора Стефан Ангелов влязоха сред осемте най-добри на България и ще спорят за шампионската титла!
Етърци първо спечелиха безапелационно първенството в подзоновата група на Великотърновска и Габровска области с 13 победи и само 1 загуба, изпреварвайки внушително останалите отбори. Това им даде право на участие в баражи с първенците на Плевенска и Ловешка област за класиране на държавните финали.
На баражите в Дряново етърци първо разбиха на полуфинала Долни Дъбник (Плевенска обл.) с 3:0 и стигнаха до зонален финал срещу силния тим на “Литекс” (Ловеч). Великотърновци изиграха мача блестящо и взеха чудесна победа с 5:4, която праща “Етър” на държавните финали. 8-те най-добри отбора в България ще спорят за титлата в Трявна от 10 до 12 юни.
На Футбол 5 малките етърци, както вече писахме, също отиват на държавни финали в Трявна заедно с другия великотърновски тим “Болярчета”.
На Футбол 9 “Етър” също стигна до бараж, но загуби с 1:0 от “Спартак” (Плевен).
Не по-малък е успехът и на набор 2001 година, който се класира сред 16-те най-добри в елитната U15 група. Жребият за 1/8 финалите ще се тегли на 2 юни, а първите мачове са на 5 юни.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново